În 2024 Rusia a lansat 5 rachete hipersonice Zircon asupra Capitalei Ucrainei. Au fost lansate și 11 rachete hipersonice Kinjal, dar și alte 6 tipuri de rachete

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Administrația militară a capitalei Ucrainei a declarat luni că Rusia a utilizat cinci dintre noile sale rachete hipersonice Zircon pentru a ataca Kievul de la începutul anului, conform Reuters.

Aceste atacuri fac parte dintr-un total de peste 180 de rachete și drone lansate de Rusia asupra capitalei ucrainene în primele trei luni ale acestui an, potrivit unei postări pe Telegram a administrației.

Rachetele Zircon, care sunt lansate de pe mare, au o rază de acțiune de 1.000 km și se deplasează cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului, conform declarațiilor Rusiei. Aceste rachete hipersonice sunt considerate de analiștii militari ca având o viteză atât de mare încât timpul de reacție al sistemelor de apărare antiaeriană este redus semnificativ, iar capacitatea lor de a ataca ținte mari, adânci și bine fortificate este crescută.

Președintele Vladimir Putin a confirmat utilizarea rachetelor Zircon în luptă în discursul său anual către națiune din 29 februarie, fără a specifica însă care au fost țintele atacului. El a descris aceste rachete ca făcând parte dintr-o nouă generație de sisteme de armament de vârf ale Rusiei.

Administrația de la Kiev a menționat și alte șase tipuri de rachete care au lovit orașul de la începutul anului, inclusiv Kh-101, o rachetă de croazieră lansată din aer. În total, 113 astfel de rachete au fost lansate asupra capitalei ucrainene în acest interval.

De asemenea, Rusia a lansat 11 rachete Kinjal, un alt tip de armă hipersonică, care se deplasează cu o viteză de câteva ori mai mare decât cea a sunetului, asupra Kievului de la începutul anului.

Până în prezent, Moscova nu a făcut niciun comentariu oficial cu privire la aceste informații, notează Agerpres. Rusia anunță periodic atacuri cu rachete împotriva Ucrainei, pretinzând că vizează obiective militare și energetice, însă unele dintre aceste rachete au lovit și clădiri civile.

În ultimele două săptămâni, Rusia a intensificat atacurile cu rachete asupra infrastructurii energetice și de gaze din Ucraina, provocând pagube semnificative și întreruperi ale alimentării cu curent electric în mai multe orașe mari.

De-a lungul celor peste doi ani de război pe scară largă împotriva Ucrainei, Moscova a vizat numeroase obiective politice, militare și de producție din Kiev.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel