Imran Khan, fostul premier al Pakistanului, a fost arestat de armată la Islamabad

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Pakistan Prime Minister, Imran Khan
Pakistan Prime Minister, Imran Khan

Khan a fost arestat în timp ce se prezenta în instanță pentru a fi acuzat într-un caz de corupție.

Fostul prim-ministru al Pakistanului Imran Khan a fost arestat de armată în timp ce se prezenta în instanța de la Islamabad pentru a fi acuzat într-un caz de corupție.

Un asistent al fostului premier, Fawad Chaudhry, un înalt oficial al partidului Tehreek-e-Insaf, condus de Khan, a declarat că bărbatul de 72 de ani a fost arestat marți în sediul instanței de agenți ai Biroului Național de Responsabilitate, organismul anticorupție al țării.

La scurt timp după ce Khan a intrat pe poarta înaltei curți din Islamabad, contingentele forțelor paramilitare și transportoare blindate au intrat în urma lui. Poarta a fost blocată de vehiculele blindate, iar Khan a fost alungat în condiții de securitate grea.

Fost star al cricketului venit la putere după un scrutin controversat, în 2018, Khan a fost demis de parlament în aprilie anul trecut în urma unui vot de neîncredere.

Chaudhry a spus că Khan a fost târât afară din tribunal și într-un vehicul de poliție. El a spus că fostul premier se afla în custodia forțelor de securitate. El a denunțat arestarea drept „o răpire”.

Televiziunea independentă GEO din Pakistan a difuzat imagini cu Khan tras de forțele de securitate spre un vehicul blindat, care l-a luat. Ulterior, a izbucnit o încăierare între susținătorii lui Khan și poliție. Chaudhry a spus că unii dintre avocații și susținătorii lui Khan au fost răniți, la fel ca mai mulți ofițeri de poliție.

Partidul lui Khan s-a plâns imediat la Înalta Curte din Islamabad, care a solicitat un raport de poliție care să explice acuzațiile pentru arestarea sa.

Oficiali ai organismului anticorupție au spus că Biroul Național de Responsabilitate din Pakistan a emis mandate de arestare pentru Khan săptămâna trecută într-un caz separat de corupție, pentru care acesta nu a obținut cauțiune – ceva care l-ar proteja de arestare conform legilor țării.

Oficialii, care au vorbit sub condiția anonimatului, au spus că Khan va fi adus să se prezinte în fața unui tribunal anticorupție mai târziu, marți.

Nu au existat alte declarații oficiale din partea guvernului cu privire la arestare.

Khan sosise la Islamabad mai devreme în cursul zilei din orașul apropiat Lahore, unde locuiește, pentru a face față acuzațiilor în fața Curții Supreme de la Islamabad în mai multe cazuri de corupție împotriva lui. El a susținut că șirul de cazuri, care includ acuzații de terorism, este un complot al guvernului lui Sharif pentru a o discredita pe fosta vedetă de cricket devenită politician islamist.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel