Importanța câinilor de serviciu în cadrul US Air Force

Eduard Pascu |
Data publicării:
Caine militar K9 Sursa foto: Pacific Air Force
Caine militar K9 Sursa foto: Pacific Air Force

Câinii de serviciu din cadrul US Air Force reprezintă pentru această armă o componentă esențială în cadrul serviciului de pază.

Începând cu Al Doilea Război Mondial, înainte ca Forțele Aeriene să fie un serviciu separat, Corpul Aerian al Armatei a implementat pentru prima dată câini de lucru militari (MWD- Military Working Dogs) pentru a ajuta membrii serviciului de-a lungul anilor. În cadrul Escadrilei 35 a Forțelor de Securitate de la baza aeriană Misawa, aceasta este deja o tradiție în implementarea omologilor lor cu patru picioare atunci când îndeplinesc misiunea de apărare a Forțelor Aeriene.

”Câinii noștri militari de lucru nu numai că oferă toate tipurile de capacități de detectare, ci creează și o descurajare psihologică pentru persoanele care ar putea dori să comită atacuri personalului nostru din bază”, a declarat sergentul forțelor aeriene americane James Chiriboga-Flor, coordonatorul canisei Escadrilei 35 a forțelor de securitate.

Procesul de selecție începe la baza aeriană Lackland din San Antonio, Texas unde câinii primesc pregătirea inițială.

”După ce trec o serie de teste de bază la Lackland, vor fi trimiși la primul loc de serviciu”, a spus Chiriboga-Flor. ”Aici vom desfășura diferite sesiuni de antrenament cu câinii pentru a vedea dacă putem identifica probleme și apoi să le îmbunătățim”, a mai spus el.

”Există anumite sarcini despre care profesioniștii consideră că sunt mai potrivite pentru K9”, a spus Jesse Lawson comandantul Forțelor de Securitate. ”Pe baza capacităților lor fizice, alături de alți factori cum ar fi detectarea, un câine poate salva multe vieți”, a mai spus Lawson.

Cel mai trist moment este atunci când câinii sunt retrași de la misiuni sau când conductorul trece în rezervă. Chiriboga-Flor a adăugat că dacă conductorul nu poate lua câinele, atunci adoptarea este deschisă personalului din bază și uneori publicului.

”Speranța noastră este întotdeauna ca aceștia să poată obține acea viață de pensionar la sfârșitul serviciului”, a spus Chiriboga-Flor. ”Câinii merită mai mult decât oricine să se așeze pe canapea și să ducă acea viață frumoasă după ce și-au servit patria”, a mai spus acesta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel