Ilan Șor, arhitectul protestelor pro-ruse, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în R. Moldova pentru furtul miliardului. O parte din avere îi va fi confiscată

Darius Muresan |
Data publicării:
Ilan Șor. Foto: Ilan Shor @OfficialFacebook
Ilan Șor. Foto: Ilan Shor @OfficialFacebook

Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat definitiv pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare. Hotărârea a fost pronunțată astăzi.

„În sfârșit un caz în care justiția a triumfat și în țara noastră! Șor - condamnat definitiv de Curtea de Apel la 15 ani de închisoare! Oriunde ar servi el detenția, în Israel sau Moldova – bunurile pe care a fost aplicat sechestru acum vor fi confiscate în favoarea statului - 5 miliarde de lei!”, a anunțat președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, potrivit Deschide.md.

De menționat că în anul 2017, Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru escrocherii de proporţii deosebit de mari şi spălare de bani. Acesta este acuzat de ar fi cauzat un prejudiciu BEM de cinci miliarde de lei.

În anul 2019, fiind deputat, Ilan Șor a părăsit teritoriul R.Moldova. Conform autorităților, acesta s-ar afla pe teritoriul Statului Israel.

Partidul Șor, în spatele căruia se află Ilan Șor, apropiat Kremlinului, e arhitectul protestelor pro-ruse de la Chișinău.

 

Reacția Maiei Sandu după condamnarea lui Ilan Șor pentru furtul miliardului

 

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj ca urmare a hotărârii Curții de Apel Chișinău din această seară, prin care Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare.

„Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului și averea lui va fi confiscată. Acest lucru a fost decis astăzi de Curtea de Apel. Acest lucru a fost cerut de noi pentru a se face dreptate poporului. Acest lucru a fost cerut de cetățeni - ca cei care fură să întoarcă banii, iar legea să fie pusă în capul mesei. Doar așa justiția își poate căpăta legitimitatea, prin decizii legale care pedepsesc hoții și fac dreptate”, a scris șeful statului.

Furtul Miliardului sau Operațiunea „Titirezul” este numele dat de presă unor mișcări financiare prin care în perioada 2012–2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială și Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldovenești (767 de milioane de dolari, sumă echivalentă cu 12% din Produsul Intern Brut anual al țării și mai mare decât lichiditățile totale ale băncilor), notează Wikipedia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel