Igor Dodon vrea restaurarea monumentelor militare sovietice de pe teritoriul R.Moldova

S.I. Catalin / 19 noi 2018 / 19:17
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, se pregătește să sărbătorească, în anul 2019, adică cu un an înainte, „cea de-a 75-a aniversare de la eliberarea Moldovei de cotropitorii germano-fascişti”.

Dodon anunță, după o întâlnire avută astăzi cu ambasadorul rus de la Chișinău, „manifestații festive” în fiecare oraș din R. Moldova la care promite să participe personal, dar și renovarea monumentelor militare sovietice, scrie ziarulnational.md.

Manifestațiile festive vor avea loc cu participarea președintelui R. Moldova în fiecare oraș, eliberarea căruia va fi marcată în anul 2019. De asemenea, cu sprijinul activ al șefului statului, vor fi renovate monumentele militare. Totodată, se preconizează organizarea unor evenimente menite să contribuie la educarea patriotică a tinerilor, vor fi elaborate publicații științifice și jurnalistice, va fi realizat un documentar dedicat eliberării Moldovei”, anunță Dodon.

Tot cu această ocazie, președintele susține că, pe 1 decembrie curent, la Capul de Pod Şerpeni vor fi plantaţi mai mulţi copaci.

„Consider că marcarea, la nivel național, a celei de-a 75-a aniversări de la eliberarea Moldovei va avea un rol important în consolidarea statalității noastre și în educația patriotică a tineretului nostru”, crede șeful statului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy