Igor Dodon vrea restaurarea monumentelor militare sovietice de pe teritoriul R.Moldova

S.I. Catalin |
Data publicării:
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, se pregătește să sărbătorească, în anul 2019, adică cu un an înainte, „cea de-a 75-a aniversare de la eliberarea Moldovei de cotropitorii germano-fascişti”.

Dodon anunță, după o întâlnire avută astăzi cu ambasadorul rus de la Chișinău, „manifestații festive” în fiecare oraș din R. Moldova la care promite să participe personal, dar și renovarea monumentelor militare sovietice, scrie ziarulnational.md.

Manifestațiile festive vor avea loc cu participarea președintelui R. Moldova în fiecare oraș, eliberarea căruia va fi marcată în anul 2019. De asemenea, cu sprijinul activ al șefului statului, vor fi renovate monumentele militare. Totodată, se preconizează organizarea unor evenimente menite să contribuie la educarea patriotică a tinerilor, vor fi elaborate publicații științifice și jurnalistice, va fi realizat un documentar dedicat eliberării Moldovei”, anunță Dodon.

Tot cu această ocazie, președintele susține că, pe 1 decembrie curent, la Capul de Pod Şerpeni vor fi plantaţi mai mulţi copaci.

„Consider că marcarea, la nivel național, a celei de-a 75-a aniversări de la eliberarea Moldovei va avea un rol important în consolidarea statalității noastre și în educația patriotică a tineretului nostru”, crede șeful statului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel