Honduras anunţă că îşi va deschide ambasada în Israel la Ierusalim

Eduard Pascu / 04 iun 2021 / 08:52

Preşedintele Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, a anunţat joi că ţara din America Centrală îşi va deschide ambasada în Israel la Ierusalim la sfârşitul lunii iunie, după ce timp de decenii a funcţionat la Tel Aviv, relatează vineri AFP.

În ultima săptămână a acestei luni, "vom oficializa ceea ce noi am realizat deja etapă cu etapă şi anume instalarea ambasadei noastre la Ierusalim", a declarat el în timpul unei întâlniri cu producători de cafea din La Paz (vest), transmite Agerpres.

Hondurasul a deschis deja în septembrie 2019 un birou comercial la Ierusalim, ca "anexă" la misiunea sa diplomatică cu sediul la Tel Aviv.

În august 2020, Israelul a deschis un birou comercial şi de cooperare în Tegucigalpa, capitala acestei ţări din America Centrală.

Statutul oraşului Ierusalim este una dintre cele mai spinoase probleme ale conflictului israeliano-palestinian. Israelul a ocupat Ierusalimul de Est după războiul din 1967, iar ulterior l-a anexat, act niciodată recunoscut de comunitatea internaţională.

Israelul consideră întregul oraş drept capitala sa, în timp ce palestinienii vor să facă din Ierusalimul de Est capitala statului la care ei aspiră.

Sediile celor mai multe ambasade în Israel sunt situate la Tel Aviv pentru a nu influenţa rezultatul negocierilor între israelieni şi palestinieni.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy