HIMARS e încă eficient în Ucraina: Pierderi grele rusești departe de linia frontului, după trei lovituri ucrainene trase la indigo

Sistem HIMARS din dotarea Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza”. Sursa Foto: Gogu Petruț - Facebook Brigada 8 ROT.
Sistem HIMARS din dotarea Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza”. Sursa Foto: Gogu Petruț - Facebook Brigada 8 ROT.

Pentru a treia oară într-o săptămână, comandanții ruși au făcut aceeași greșeală, deși se aflau în raza de acțiune a sistemelor HIMARS ale Ucrainei.

Marți, forțele ruse din Brigada 155 Infanterie Marină s-au adunat în aer liber pentru o inspecție, în plină zi, în raza de acțiune a sistemelor de rachete de artilerie extrem de mobile HIMARS. O dronă ucraineană a detectat militarii ruși în formația lor în Olenivka, la aproximativ 12 kilometri est de linia de luptă din estul Ucrainei.

Rezultatele pentru Brigada 155: Două rachete M30/31 ucrainene ghidate de GPS au căzut din aer. Se pare că atacul a ucis 19 ruși, inclusiv un colonel și alți doi ofițeri. 

 

E a treia oară într-o săptămână

 

Pe 20 și 21 februarie, forțele ucrainene au localizat adunări mai mari de forțe ruse în raza de acțiune HIMARS pe linia frontului și le-au bombardat imediat.

Primul atac a vizat soldații din Brigada 39 de puști motorizate a armatei ruse din Trudivsky, în estul Ucrainei. Două companii de infanterie s-au aliniat împreună cu comandantul lor, colonelul G. Musaev, pentru ca generalul-maior Oleg Lvovich Moiseev, comandantul armatei a 29-a combinată, să le poată vorbi.

Moiseev ar fi fost pe drum când o dronă ucraineană a picat deasupra capetelor lor, iar HIMARS a deschis apoi focul. Linia de luptă se află la doar 30 de kilometri spre vest, lângă Vuhledar, iar sistemul HIMARS poate lansa rachete M30/31 la o distanță de 90 de kilometri. Se presupune că au murit 65 de soldați, inclusiv Musaev.

O situație similară a avut loc când Regimentul 328 de Asalt Aerian, Brigada 810 Infanterie Marină de Gardă și Regimentul 81 Artilerie Autopropulsată s-au adunat în Parcul Național Național Oleshki Sands, la doar 30 de kilometri sud de capul de pod al Corpului Marin Ucrainean din Krinki, pe malul stâng al râul Nipru.

Au fost localizați de o dronă ucraineană. Artileria ucraineană - posibil din nou sistemul HIMARS - a vizat forțele militare ruse și, se pare, încă 60 de ruși au fost uciși.

Este greu de explicat de ce rușii se expun și se aliniază ca „porumbeii” pentru un exercițiu de tragere HIMARS, dar e clar că nu înțelegem ierarhia verticală strictă a conducerii și pregătirii militare ruse”, arată comentatorul și analistul Forbes, David Axe.

 

„Carne de tun”

 

„Calitatea noilor recruți ruși continuă să se deterioreze”, a raportat săptămâna aceasta, think tank-ul ucrainean Frontelligence Insight. „În etapa finală a bătăliei pentru Avdiivka, un grup (de prizonieri ruși) capturați în februarie a fost recrutat la mijlocul lunii ianuarie”, au informat aceștia.

Dacă într-adevăr militarii mobilizați în ianuarie au fost capturați o lună mai târziu, este posibil - ținând cont de timpul necesar pentru a fi transferați pe front și petrecut în luptă - să nu fi primit decât câteva zile de antrenament. În comparație, recruții ucraineni care urmează un antrenament de urgență în țările NATO urmează de obicei cinci săptămâni de pregătire.

Forțele militare slab pregătite sau deloc instruite sunt forțe indisciplinate și este puțin probabil să petreacă mult timp cu liderii lor înainte de a ajunge timpul să intre în luptă.

Prin urmare, potrivit Forbes, nu ar trebui să fie surprinzător pentru nimeni că o brigadă rusă precum cea de-a 155-a, a fost distrusă și completată de mai multe ori, iar acum plină de soldați și ofițeri slab pregătiți, a făcut o greșeală atât de nesăbuită și a aliniat nou-veniții în fața unui colonel sau general care vine pentru o inspecție.

Statele Unite ale Americii au fost principalul furnizor de rachete pentru sistemele HIMARS ale Ucrainei, iar republicanii pro-Kremlin „pro-Trump” din Camera Reprezentanților blochează, din octombrie, ajutorul SUA către Kiev. Acest lucru înseamnă probabil că fiecare M30/31 pe care ucrainenii îl trag este o rachetă pe care nu o pot înlocui.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel