Hezbollah a doborât o dronă israeliană Hermes 450 aflată în misiune de cercetare deasupra Libanului (Video)

Hermes 450, sursă foto: Elbit Systems
Hermes 450, sursă foto: Elbit Systems

Forțele Aeriene Israeliene (IAF) au anunțat luni dimineață că au interceptat cu succes o rachetă sol-aer care viza un vehicul aerian fără pilot israelian aflat în misiune în spațiul aerian libanez.

Potrivit informațiilor, sistemul de apărare antiaeriană „David’s Sling” a fost desfășurat pentru a neutraliza amenințarea cu rachete și asigurând astfel protecția UAV-urilor Forțelor de Apărare ale Israelului.

Cu toate acestea, la scurt timp după interceptarea inițială, o altă rachetă lansată a vizat același UAV reușind să lovească aeronava israeliană care a căzut pe teritoriul libanez.

Potrivit unor surse locale, drona israeliană de tipul Hermes 450 a fost doborâtă de Unitatea de Apărare Antiaeriană a organizației teroriste Hezbollah deasupra regiunii Iqlim al-Tuffah.

,,În sprijinul rezistentului nostru popor palestinian din Fâșia Gaza, ca parte a sprijinirii rezistenței sale îndrăznețe și onorabile, unitatea de apărare antiaeriană a Rezistenței Islamice a doborât luni, 26 februarie 2024, la ora 9:20, o dronă mare Hermes 450 „israeliană”, cu o rachetă sol-aer, deasupra zonei Iqlim al-Tuffah. S-a văzut aparatul doborât. Rezistența Islamică confirmă că luptătorii săi vor rămâne vigilenți și vor continua să se confrunte cu aeronavele inamice, împiedicându-le să-și atingă obiectivele agresive”, se consemnează în mesajul transmis de grupare prin intermediul agenției Islam Times.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel