Headshot. Celebrul mercenar rus Igor Mangushev, care a urcat pe scenă cu craniul unui soldat ucrainean, împușcat mortal în cap

Darius Muresan |
Data publicării:
Igor Mangushev, pe scena unui eveniment ținând în mână craniul unui soldat ucrainean ucis. Foto: MEAWW.com
Igor Mangushev, pe scena unui eveniment ținând în mână craniul unui soldat ucrainean ucis. Foto: MEAWW.com

Karma nu iartă. Celebrul mercenar rus Igor Mangushev, devenit căpitan în cadrul Corpului 2 al Armatei a 8-a a Federației Ruse, care a cochetat cu Wagner Group și care a devenit cunoscut după ce a urcat pe o scenă având în mână craniul unui soldat ucrainean ucis în Mariupol, a fost împușcat mortal în cap.

Mangushev a devenit celebru după ce în august anul trecut a urcat pe scena unui eveniment și cu un craniu în mână, arătând că e vorba de un soldat ucrainean ucis la Mariupol în timpul crâncenei bătălii de la Azovstal.

Mercenarul rus, devenit ulterior căpitan în cadrul Corpului 2 al Armatei a 8-a a Federației Ruse, se lăuda la vremea respectivă că forțele ruse sunt în război pentru a apăra așa-zisul concept de russkiy mir (n.r. - lumea rusă) și, ținând în mână craniul soldatului ucrainean, a transmis că cei care se vor opune forțelor ruse de ocupație „vor arde în iad”.

Modul morbid și brutal, lipsit de empatie prin care Mangushev a transmis la vremea respectivă mesajul a siderat o lume întreagă.

 

Krama nu iartă: Mangushev - headshot mortal 

 

Igor Mangushev a fost împușcat în cap în cursul acestei săptămâni.

El a fost internat în stare gravă imediat după incident în cadrul unui spital din așa-zisa Republică Populară Lugansk.

Portalul rus de propagandă Avia.pro a anunțat azi moartea fostului mercenar Wagner.

„Rănile provocate s-au dovedit incompatibile cu viața, în ciuda faptului că medicii au depus toate eforturile. Potrivit datelor preliminare, părți ale creierului au fost mult prea grav afectat de glonț”, scriu rușii.

Sursa citată precizează că atacul asupra lui Mangushev e posibil să fi avut loc ca urmare a unei altercații, dar nu e exclus ca în spatele atentatului să se afle ucrainenii.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel