Hassan Rouhani: Iranul va continua exportul de petrol şi va rezista războiului economic al SUA

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Preşedintele iranian Hassan Rouhani
Preşedintele iranian Hassan Rouhani

Iranul va continua să exporte petrol, în pofida sancţiunilor din partea SUA, care fac parte dintr-un război psihologic menit eşecului, a declarat luni preşedintele iranian Hassan Rouhani.

Americanii "nu au reuşit să ne oprească exporturile de petrol. Vom continua să exportăm petrol. Politicile voastre regionale au eşuat şi acum daţi vina pe Iran pentru acest eşec, din Afganistan până în Yemen şi Siria", a subliniat Rouhani într-un discurs în oraşul Khoy (nord-vest), transmis în direct la televiziunea publică. Publicul a reacţionat scandând "Moarte Americii!", notează Reuters.

Preşedintele iranian a mai afirmat că Washingtonul nu dispune de susţinere internaţională pentru sancţiunile sale, insistând că "acum America este izolată", în timp ce "Iranul este sprijinit de numeroase ţări". "Cu excepţia regimului sionist (referire la Israel) şi a câtorva ţări din regiune, nicio altă ţară nu susţine presiunile Americii asupra Iranului", a insistat Rouhani în discursul televizat.

Uniunea Europeană, Franţa, Germania, Marea Britanie, Rusia şi China, participante la acordul din 2015 cu SUA prin care sancţiunile împotriva Teheranului au fost ridicate în schimbul limitării de către acesta a programului nuclear, au încercat să găsească modalităţi de a ocoli obstacolele impuse de decizia din primăvară a Washingtonului de a se retrage din acord. Totuşi, mai multe societăţi străine, inclusiv din domeniul petrolului, au decis să plece din Iran de teama sancţiunilor SUA.

Sancţiunile americane reinstituite la 5 noiembrie vizează în special sectoarele petrolier şi financiar, două puncte nevralgice în această ţară extrem de dependentă de comerţul cu hidrocarburi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel