Hans Klemm: România este un partener şi aliat valoros pentru Statele Unite

S.I. Catalin |
Data publicării:
ambasadorul SUA, Hans Klemm
ambasadorul SUA, Hans Klemm

România este un partener şi aliat valoros pentru Statele Unite ale Americii (SUA), iar colaborarea excelentă de care ne bucurăm în plan politic şi diplomatic se reflectă în creşterea investiţiilor americane în România, a declarat ambasadorul SUA, Hans Klemm, în cadrul unui eveniment organizat joi de AmCham România privind priorităţile şi oportunităţile oferite de Parteneriatul Strategic România-SUA.

"România este un partener şi aliat valoros pentru Statele Unite şi colaborarea excelentă de care ne bucurăm în plan politic şi diplomatic se reflectă în creşterea investiţiilor americane în România. O prezenţă şi mai mare a companiilor americane în România este întotdeauna binevenită, şi, în acest sens, misiunea noastră, alături de parteneri precum AmCham, continuă să promoveze nevoia unui climat de afaceri stabil şi predictibil", a declarat ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Atât ambasadorul SUA la Bucureşti cât şi ambasadorul României la Washington, George Maior, au evidenţiat colaborarea solidă dintre cele două state în domeniul apărării precum şi oportunităţile de consolidare a relaţiilor economice pentru care Parteneriatul Strategic reprezintă un cadru favorabil.

"O agendă ambiţioasă pentru relaţiile bilaterale în plan economic a fost una prin priorităţile mandatelor noastre ca ambasadori, şi în continuare este nevoie de eforturi susţinute de promovare a oportunităţilor de investiţii pe care Romania le oferă. Astfel de iniţiative, deopotrivă publice şi private, trebuie să includă pe de o parte o mai bună comunicare cu investitorii americani, şi pe de altă parte, instrumente de facilitare a unui acces direct al antreprenorilor români pe piaţa americană", a subliniat ambasadorul României în SUA, George Maior.

Şefii celor două misiuni diplomatice au reafirmat angajamentul reciproc pe care SUA şi România îl demonstrează prin acţiuni ce susţin obiectivele agendei şi colaborării transatlantice.

AmCham Romania, împreună cu organizaţiile partenere din cadrul reţelei AmChams in Europe promoveză dezvoltarea relaţiilor economice transatlantice şi susţine eforturile României de a avea o contribuţie mai ridicată în dinamica schimburilor economice dintre cele mai importante blocuri comerciale la nivel global.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) este de 25 de ani între cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România, fiind recunoscută drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România.

Misiunea AmCham România este de a oferi membrilor săi o platformă profesionistă de interacţiune, colaborare, schimb de bune practici şi promovare în scopul dezvoltării afacerilor şi legăturilor comerciale, precum şi de a reprezenta priorităţile companiilor afiliate, pe subiecte de interes comun, în relaţia cu autorităţile române.

În prezent, cele peste 430 de companii americane, multinaţionale şi româneşti membre ale comunităţii AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităţilor economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel