Hamas, anunţul momentului privind schimbul de focuri cu Israelul

Mihai Ciobanu / 13 noi 2018 / 18:44

Grupuri palestiniene, printre care mişcarea islamistă Hamas la putere în Gaza, au anunţat marţi seară o încetare a focului cu Israelul încheiată în mod indirect prin mediere egipteană şi au indicat că cer Israelului să o respecte la rândul său, informează France Presse. 

"Eforturile egiptene au avut ca rezultat o încetare a focului între rezistenţă şi inamicul sionist şi rezistenţa o va respecta atât timp cât inamicul sionist o va respecta", au anunţat aceste grupuri într-un comunicat comun. Nicio confirmare nu a fost încă obţinută din partea Israelului, care de obicei se abţine să comenteze astfel de anunţuri. Fâşia Gaza şi teritoriul israelian care o înconjoară sunt, de duminică, scena uneia dintre cele mai severe confruntări între armata israeliană şi grupurile armate palestiniene de la războiul din 2014. 

Grupurile palestiniene au tras sute de rachete şi obuze de mortieră în direcţia Israelului. Armata israeliană a lovit zeci de poziţii ale Hamas şi Jihadului Islamic. Aripa armată a Hamas a declarat că acţionează ca represalii la o incursiune a forţelor speciale israeliene care s-a încheiat duminică cu moartea a şapte membri ai forţelor palestiniene şi a unui ofiţer israelian. "Rezistenţa s-a apărat şi şi-a apărat poporul împotriva agresiunii israeliene", a declarat liderul Hamas Ismail Haniyeh într-un comunicat.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy