Guvernul rus permite utilizarea infrastructurii militare a ţării pentru lansări de sateliţi străini

Eduard Pascu |
Data publicării:
Cosmodromul Baikonur  Sursa foto: Twitter
Cosmodromul Baikonur Sursa foto: Twitter

Guvernul rus a permis utilizarea sistemelor şi facilităţilor spaţiale militare pentru lansarea unei rachete Soiuz-2 cu sateliţi străini de pe cosmodromul Baikonur, conform informaţiilor publicate pe portalul web al guvernului.

Aceste măsuri permit Ministerului Apărării din Rusia să utilizeze pe bază contractuală sistemele şi facilităţile spaţiale militare şi să implice personalul unităţilor militare în operaţiunile de lansare a unui satelit de teledetecţie CAS500-1 din Coreea de Sud de către o rachetă Soiuz-2 cu un propulsor Fregat de pe cosmodromul Baikonur, conform rezoluţiei semnate de premierul rus Mihail Mişustin, transmite Agerpres.

Evenimentul de lansare a rachetei este programat pe 20 martie. Alături de satelitul sud-coreean, vehiculul rus va lansa pe orbită 37 de sateliţi din 18 ţări, între care nava japoneză ELSA-d pentru îndepărtarea deşeurilor spaţiale.

Pe 20 martie, racheta Soiuz va lansa pe orbită şi primul satelit D33 al Şcolii Superioare de Economie a Universităţii Naţionale de Cercetare din Rusia, un CubeSat proiectat în colaborare cu centrul educaţional Sirius din Soci, precum şi satelitul OrbiCraft-Zorky, care aparţine companiei spaţiale ruseşti private Sputnik.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel