Guvernul britanic, noi planuri din domeniul apărării: mai multe nave și o forță expediționară de operaţiuni speciale

Eduard Pascu |
Data publicării:
Forțe Speciale Marea Britanie  Sursa foto: Twitter
Forțe Speciale Marea Britanie Sursa foto: Twitter

Guvernul britanic îşi prezintă luni noile planuri din domeniul apărării, promiţând să consolideze "apărarea intereselor britanice în mai multe sectoare şi în întreaga lume", informează AFP.

Prezentarea acestor planuri are loc la aproape o săptămână după decizia Regatului Unit de a creşte plafonul arsenalului său nuclear, pentru prima oară după destrămarea Uniunii Sovietice, decizie anunţată la încheierea unei revizuiri strategice a politicii britanice de securitate, apărare şi politică externă după Brexit, transmite Agerpres.

"Pe mare vom avea mai multe nave, submarine, marinari", iar Marina Regală va fi transformată într-o nouă unitate denumită "Forţa de Comandă a Viitorului" (FCF), a anunţat ministerul apărării într-un comunicat ce precede prezentarea detaliată a acestor proiecte luni.

FCF va fi responsabilă cu "protejarea căilor maritime şi menţinerea libertăţii de navigaţie" şi va beneficia de peste 200 de milioane de lire sterline în investiţii directe în următorii zece ani.

Pe uscat va fi desfăşurată o brigadă de operaţiuni speciale "capabilă să funcţioneze cu discreţie în medii cu risc ridicat şi să poată fi desfăşurată rapid în întreaga lume". Această brigadă va fi formată din patru batalioane. În următorii patru ani, 120 de milioane de lire sterline vor fi investite în această unitate.

În paralel va fi creată o altă brigadă, Brigada de Asistenţă pentru Forţele de Securitate, care va oferi consiliere şi instruire ţărilor partenere aliate.

În ediţia de duminică a ziarului The Telegraph, ministrul apărării Ben Wallace a scris că forţele armate trebuie să se adapteze la ameninţările care au schimbat ultimii 30 de ani "până în punctul de a fi de nerecunoscut".

"Nu mai putem considera ceva de la sine înţeles superioritatea forţelor occidentale. Inamicii noştri au infinit mai multe opţiuni", a mai scris acesta, afirmând totodată că "ne confruntăm în mod constant cu o "zona gri", cu acţiuni agresive, sub pragul conflictului deschis".

Ministrul britanic al apărării a anunţat investiţii suplimentare pentru "serviciile de informaţii, supraveghere şi recunoaştere, războiul electronic, capacităţile de atac, precum şi pentru senzori îmbunătăţiţi şi măsuri defensive".

O nouă navă de supraveghere va intra de asemenea în serviciu până în 2024, cu un echipaj de aproximativ 15 persoane, pentru a proteja cablurile submarine britanice, precum şi alte infrastructuri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel