Guvernul brazilian anunţă înlocuirea şefilor forţelor aeriene, terestre şi maritime

Eduard Pascu |
Data publicării:
Generalul Fernando Azevedo e Silva a fost destituit din funcția de ministru al Apărării
Generalul Fernando Azevedo e Silva a fost destituit din funcția de ministru al Apărării

Guvernul brazilian a anunţat marţi plecarea şefilor forţelor aeriene, terestre şi maritime, la o zi după o remaniere guvernamentală care a însemnat inclusiv instalarea unui nou ministru al Apărării, relatează AFP.

Conform presei braziliene, comandanţii celor trei forţe armate erau nemulţumiţi de înlocuirea surprinzătoare de luni a ministrului Apărării, Fernando Azevedo e Silva, cu un alt general, Walter Braga Netto, transmite Agerpres.

Ministerul Apărării a explicat într-un comunicat că generalul Edson Pujol (şeful forţelor terestre), amiralul Ilques Barbosa (şeful Marinei) şi şeful forţelor aeriene, Antonio Carlos Bermudes, vor fi înlocuiţi.

Decizia a fost luată la finalul unei reuniuni care a avut loc marţi la Brasilia "în prezenţa (noului) ministru Walter Braga Netto" şi a predecesorului său.

Fragilizat de agravarea crizei provocate de pandemia de COVID-19, preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a efectuat luni o remaniere majoră a guvernului, schimbând şase miniştri, printre care deţinătorii portofoliilor Justiţiei, Apărării şi Afacerilor Externe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel