Guineea Ecuatorială: 20 de persoane ucise și 300 rănite în explozile care au avut loc într-o cazarmă din orașul Bata

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Presa locală din Guineea Ecuatorială a relatat că cel puțin 20 de persoane au fost ucise pe 07 martie, într-o serie de explozii care au zguduit o cazarmă a armatei în orașul Bata.

Autoritățile sanitare au scris pe Twitter că aproximativ 300 de persoane au fost rănite, iar cele cu răni grave au fost duse la spital.

Site-ul local de știri Ahuraij a relatat că au existat trei explozii diferite care au deteriorat clădirile. Imaginile difuzate de televiziunea "TVGA" arătau clădiri distruse și arse, iar oameni, inclusiv copii, erau scoși de sub dărâmături, în timp ce persoanele rănite zăceau pe podeaua unui spital.

Un jurnalist a sugerat că exploziile ar fi putut avea loc la depozitele de armament și muniții. Cazarma adăpostește elemente ale forțelor speciale ale armatei și ale jandarmeriei paramilitare.

Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, în vârstă de 75 de ani, conduce cu mână de fier Guineea Ecuatorială, de la preluarea mandatului printr-o lovitură de stat în anul 1979.

Fiul său Manghe, vicepreședinte, responsabil cu apărarea și securitatea, a apărut la locul accidentului, însoțit de gardienii israelieni. Manga este văzut ca succesorul tatălui său.

Aproximativ 800.000 din cei 1,4 milioane de locuitori ai țării locuiesc în Bata, cel mai mare oraș din țara bogată în petrol și gaze, dar majoritatea trăiesc în sărăcie.

În timp ce Bata este situat pe continent, capitala țării se află pe insula Bioko de pe coasta Africii de Vest.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel