Grupul de partizani ''Legiunea Libertate pentru Rusia", din nou în centrul atenţiei (Foto/Video): Rușii vor vota pentru cine vor, nu pentru cine sunt nevoiți. Rușii vor trăi liber

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Voluntari militari ruși care se autointitulează ''Legiunea Libertatea Rusiei'' țin un discurs adresat regimului Putin, la 12 martie 2024. Sursa foto: Captură material video publicat pe reţeaua de socializare X.
Voluntari militari ruși care se autointitulează ''Legiunea Libertatea Rusiei'' țin un discurs adresat regimului Putin, la 12 martie 2024. Sursa foto: Captură material video publicat pe reţeaua de socializare X.

Legiunea "Libertatea Rusiei" și Batalionul Siberian au trecut granița în Rusia dinspre Ucraina pe 12 martie pentru a desfășura operațiuni de luptă, potrivit grupărilor armate rusești anti-Kremlin. Legiunea Libertatea Rusiei a declarat ulterior că a preluat controlul asupra satului Tyotkino din regiunea rusă Kursk. Legiunea a afirmat că forțele rusești au fugit și au abandonat echipamente în acest timp.

Potrivit purtătorului de cuvânt al serviciilor de informații militare ucrainene, Andrii Iusov, unitățile sunt formate din cetățeni ruși care acționează ca parte a "forțelor de securitate și apărare" ale Ucrainei.

"(Ele) ajută la eliberarea Ucrainei de invadatorii ruși", a declarat Iusov. "Dar aceștia sunt cetățeni ai Federației Ruse, iar acasă (în Rusia) au dreptul de a face tot ceea ce consideră necesar în această situație pentru a-și proteja drepturile civile și pentru a-și elibera țara de dictatura rusă (a președintelui Vladimir) Putin", a precizat acesta.

Ministerul rus al Apărării a susținut că "a zădărnicit încercarea Kievului de a face o incursiune pe teritoriul rusesc de la frontieră, în regiunile Belgorod și Kursk", adăugând că incursiunea a avut loc "simultan în trei direcții".

Ministerul nu s-a referit direct la Legiunea ''Libertatea Rusiei'' și la ''Batalionul Siberian'', spunând doar că "teroriștii ucraineni care au încercat să pătrundă pe teritoriul rus au fost loviți de aviație, de rachete și sisteme de artilerie".

Ilia Ponomarev, fost membru al parlamentului rus și care trăiește în prezent în exil în Ucraina, a afirmat că grupurile de partizani ruși au intrat în oblasturile rusești Belgorod și Kursk pentru o "operațiune comună".

"Orașele de frontieră Lozovaya Rudka din regiunea Belgorod se află în totalitate sub controlul forțelor de eliberare", a declarat el pe Facebook. "În Tyotkino, în regiunea Kursk, o luptă cu arme de calibru mic este în desfășurare în acest moment".

Legiunea "Libertatea Rusiei" a publicat ulterior un videoclip care pretinde că arată unitatea operând în Tyotkino, susținând că a distrus un transportor blindat rusesc de trupe aflat în sat.

Publicaţia The Kyiv Independent nu a putut verifica afirmația lui Ponomarev sau presupusa înregistrare a grupului armat.

Atât Legiunea "Libertatea Rusiei", cât și ''Batalionul Siberian ''au postat materiale video pe platformele lor de socializare care pretind că arată grupurile lor operând pe teritoriul Rusiei.

"Ca toți concetățenii noștri, în Legiune visăm la o Rusie eliberată de dictatura lui Putin", a scris Legiunea ''Libertatea Rusiei'' pe Twitter.

"Dar noi nu doar visăm: muncim din greu pentru a realiza aceste vise. Ne vom lua înapoi țara noastră centimetru cu centimetru de la regim. Rușii vor dormi bine, nu se vor teme de soneria de la ușă și nu le va fi frică să spună ce gândesc. Rușii vor vota pentru cine vor, nu pentru cine sunt nevoiți. Rușii vor trăi liber", se arată în mesajul publicat de Legiunea "Libertatea Rusiei".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel