Gruparea de mercenari Wagner ar putea fi inclusă pe lista organizațiilor teroriste - UE

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Mercenari Wagner în Libia
Mercenari Wagner în Libia

Parlamentul European propune includerea companiei militare private ruse „Wagner” pe lista organizațiilor teroriste pentru numeroasele sale crime de război și acțiuni teroriste din Africa, Siria și Ucraina.

Inițiativa se bucură de un sprijin larg în rândul deputaților PE, scrie Politico.

Susținătorii recunoașterii PMC rusești ca organizație teroristă au trimis o scrisoare corespunzătoare președintelui Consiliului European, Charles Michel, și primului ministru al Republicii Cehe, Petr Fiala. În decembrie 2022, Republica Cehă va prezida Consiliul European.

Parlamentul European consideră că motivul pentru care Gruparea Wagner ar trebui să fie recunoscută drept terorist este legat de numeroasele încălcări ale drepturilor omului și crimele de război comise de luptătorii mercenarii „Wagner” în Sudan, Mozambic, Republica Centrafricană, Ucraina, Siria și unele alte țări.

Între timp, în regiunea Belgorod din Rusia, a început recrutarea activă a lucrătorilor din întreprinderile industriale către compania militară privată „Wagner”. Prigojin este deja fără condamnați care vor să moară în războiul din Ucraina.

În plus, potrivit analiștilor occidentali, luptătorii PMC „Wagner” fură succesele altor structuri ale forțelor de ocupație ruse, scrie ISW. În acest fel, ei încearcă să pară „învingători”.

Astfel, potrivit analiștilor, achizițiile teritoriale din Donbas revendicate de ruși sunt mult exagerate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel