Gruparea paramilitară Batalionul Azov anunță că e pregătită să înfrunte Armata Rusiei

Eduard Pascu |
Data publicării:
Detașamentul pentru Operatiuni Speciale "Azov''
Detașamentul pentru Operatiuni Speciale "Azov''

Membrii batalionului Azov care se află în zona Kharkov se declară gata să apere Ucraina de invadatorii ruși. 

Într-o filmare cu caracter mobilizator și de propagandă ultranaționalistă, filmare difuzată pe Twitter, liderul Batalionului Azov, grupare paramilitară de extremă dreapta, anunță că ultranaționaliștii sunt gata să apere Ucraina de invadatorii ruși.

Luptătorii voluntari din Batalionul Azov, unitate paramilitară de extremă dreapta care a luat naștere în urma conflictului din Donbas, reprezintă o grupare radicală care luptă împotriva agresiunii Rusiei. Batalionul Azov folosește simboluri neo-fasciste și a fost acuzat de mai multe ori de Occident de neo-nazism.

”Glorie Ucrainei!”, își începe el mesajul mobilizator. 

”Glorie eroilor!”, răspund luptătorii de extremă dreapta.

”Noi suntem Batalionul Azov. Veterani și patrioți din Harkov. În 2014 noi am apărat țara de invadatori. Ne-am amânat treburile și am venit voluntari militari să stopăm invazia rusă în orașele noastre. Dar războiul nu s-a încheiat. Acum Federația Rusă a deplasat trupe la granița noastră. Casa noastră este la hotar deci ne întâlnim întâi cu inamicul. Noi suntem gata să punem mâna pe arme din nou și să apărăm Ucraina, țara în care ne-am născut și să distrugem inamicul. Glorie națiunii noastre!”

”Moarte inamicilor!”, strigă detașamentul. 

După acest discurs este incendiat drapelul Rusiei.  

 

În urmă cu doi ani, liderul democrat Max Rose a inițiat o scrisoare aderesându-se Secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo, co-semnată de 40 de membri ai Congresului american, în care subliniază că cei din Batalionul Azov întrunesc caracteristicile pentru includerea în lista organizațiilor teroriste, amintind o decizie potrivit căruia niciun ”fond pus la dispoziție nu poate fi folosit pentru a furniza arme, instruire militară sau altă asistență Batalionului Azov”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel