Grecia vrea să infiinţeze Consiliului de Securitate Națională

S.I. Catalin |
Data publicării:
ministrul grec de externe, Nikos Kotzias
ministrul grec de externe, Nikos Kotzias

Consiliul Național pentru Politică Externă (NCFP) din Grecia, prezidat de ministrul grec de externe Nikos Kotzias, discută despre înființarea unui Consiliu Național de Securitate (NSC) și numirea unui Consilier Național pentru Securitate (NSA).

La ședința NCFP a fost prezentat un proiect de lege privind înființarea Consiliului Național de Securitate, iar participanții se vor pronunţa poziția sau negativ cu privire la stabilirea acestei noi structuri, potrivit Balkaneu.

Potrivit informațiilor furnizate de IBNA, planurile pentru o NSC se bazează pe exemplul Consiliului de Securitate israelian, care a fost înființat în 1999 și a intrat în vigoare în 2008.

NSC va fi un organism consultativ al Primului Ministru și al Guvernului, iar Primul Ministru este persoana care va alege Consilierul pentru Securitate Națională pentru conducerea noii instituții. Atât NSC, cât și consilierul vor raporta primului ministru. În nici un caz, NSC nu va fi reprezentat de Consiliul Național pentru Apărare Națională sau de NCFP.

Potrivit modelului israelian, competențele Consiliului Național de Securitate includ: consiliere strategică către prim-ministru, oferirea de recomandări de securitate guvernului, direcție comună și coordonarea forțelor de securitate, precum și inspecția și supravegherea luării deciziilor în cadrul forțelor de securitate.

Alte funcții includ proiectarea pe termen lung a abordărilor de securitate și menținerea relațiilor de cooperare și coordonare cu organismele de securitate națională ale țărilor selectate.

Consiliul de Securitate Națională israelian susține, de asemenea, comunicări diplomatice la nivel înalt cu puteri globale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel