​Grecia: Alexis Tsipras acuză că avioane de vânătoare turcești s-au apropiat periculos de elicopterul său

S.I. Catalin |
Data publicării:

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a afirmat luni că avioane de vânătoare turce s-au apropiat periculos de elicopterul care îl transporta, transmite BBC.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a afirmat că avioane de vânătoare turce s-au apropiat periculos de elicopterul care îl transporta la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naţionale, pe Insula Agathonisi, situată în Marea Egee.

Alexis Tsipras a declarat că elicopterul său a fost forţat să reducă altitudinea din cauza unor avioane militare turce care au pătruns în spaţiul aerian grec. „Sunt acţiuni prosteşti care nu au niciun sens", a declarat Tsipras, citat de BBC.

„Armata greacă a interceptat forţe care au pătruns ilegal în spaţiul aerian al Greciei", a explicat Alexis Tsipras. Grecia celebrează azi Ziua Naţională, la aniversarea unei revolte elene împotriva Imperiului Otoman în 1821.

„Am avut onoarea de a vă întâlni aici în Agathonisi; au fost şi avioane de vânătoare ale Forţelor Aeriene turce, poate că voiau să participe la eveniment. Oare ce cred că fac?", a subliniat Tsipras.

Premierul Greciei a subliniat că menţine angajamentul cooperării cu Turcia, însă a dat asigurări că va apăra permanent integritatea naţională a ţării sale.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a respins acuzaţiile, subliniind că avioanele de vânătoare turce efectuau un zbor de rutină. „Niciun avion militar turc nu a fost implicat în vreo acţiune împotriva elicopterului premierului grec Alexis Tsipras", au transmis oficiali de la Ankara citaţi de presa turcă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel