Granița SUA cu Mexic, securizată de mii de militari. E fără precedent

Sebastian Florea |
Data publicării:

Peste 4.800 de soldaţi americani se află la frontiera cu Mexicul.

Circa 4.800 de soldaţi americani erau desfăşuraţi luni în statele de la graniţa cu Mexicul, a anunţat Pentagonul care s-a declarat incapabil să estimeze costul acestei operaţiuni, dorită de preşedintele Donald Trump şi considerată de opoziţie o manevră politică, relatează AFP.

'În prezent, sunt peste 4.800 de militari desfăşuraţi' la solicitarea Departamentului pentru Securitate Internă (DHS), a declarat luni presei un purtător de cuvânt al ministerului american al apărării, colonelul Bob Manning. Din acest total, 1.100 sunt în California, 1.100 în Arizona şi 2.600 în Texas, a precizat el. 'Urmează să ajungem înainte de sfârşitul zilei la cei 5.200' prevăzuţi, care se vor alătura celor 2.100 de rezervişti din Garda Naţională prezenţi de mai multe luni în această zonă, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cu o zi înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, organizate marţi, Statele Unite au deja 7.000 de militari în statele de la frontiera cu Mexicul - California, Arizona şi Texas - pentru această operaţiune destinată să blocheze caravanele de migranţi din America Centrală care se îndreaptă spre SUA pentru a cere azil. În plus, peste 2.000 de soldaţi din trupele active vor fi trimişi 'în curând' în această zonă, a informat purtătorul de cuvânt referindu-se la militarii plasaţi săptămâna trecută în stand-by pentru a participa la această operaţiune.

Sosirea lor va ridica numărul soldaţilor americani din vecinătatea frontierei la 9.000, un număr fără precedent. Întrebat despre costurile operaţiunii, purtătorul de cuvânt a afirmat că încă nu au fost calculate de serviciile financiare ale ministerului. 'Ministerul va suporta costurile, dar nu am o cifră', a mai spus el, citat de AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel