Gina Haspel (CIA) vrea mai mulţi agenţi în străinătate

Sebastian Florea |
Data publicării:

Gina Haspel, prima femeie la şefia CIA, pledează pentru mai mulţi agenţi în străinătate.

Devenită prima femeie la şefia Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, Gina Haspel a făcut luni apel, în discursul de depunere a jurământului, la creşterea numărului de agenţi americani trimişi în străinătate, relatează dpa.

Ea a spus că CIA trebuie să-şi dezvolte competenţele de limbi străine, să-şi consolideze parteneriatele externe şi să trimită "mai mulţi ofiţeri în străinătate".

"Suntem un serviciu de informaţii externe, iar forţa noastră de muncă şi priorităţile noastre trebuie să reflecte acest lucru", a afirmat Gina Haspel.

Săptămâna trecută, Senatul a confirmat cu 54 de voturi pentru şi 45 împotrivă numirea Ginei Haspel, propunerea lui Donald Trump, la conducerea CIA, ea având o experienţă de 33 de ani în cadrul agenţiei, cu o lungă carieră de agent şi supervizor al operaţiunilor clandestine ale instituţiei. Ea îl înlocuieşte pe Mike Pompeo, care a fost numit secretar de stat.

Gina Haspel a fost director adjunct în timpul lui Pompeo şi director interimar începând de luna trecută

"Nu aş fi astăzi aici în faţa dvs. dacă nu ar fi fost curajul şi dedicarea remarcabile ale generaţiilor (de femei din CIA) care au contracarat stereotipurile, au dărâmat barierele şi au deschis uşile pentru restul dintre noi", le-a transmis Gina Haspel angajaţilor agenţiei.

Trump, Pompeo şi vicepreşedintele Mike Pence au participat la ceremonia de învestitură. Haspel s-a confruntat cu întrebări dure în timpul procesului de audiere din Congres în legătură cu metodele brutale de interogare adoptate de CIA după atacurile teroriste de la New York şi Washington de la 11 septembrie 2001. "Privind în urmă şi pe baza experienţei mele ca agent cu grad înalt în cadrul agenţiei, programul consolidat de interogare nu ar fi trebuit derulat de CIA", a precizat ea într-o scrisoare către Comisia de Informaţii din Senat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel