Gherasimov nu renunță la Vuhledar dar are o problemă: Față de Bahmut, greul luptelor îl duce Armata rusă, iar nu Wagner. Gen. Budanov: ”E diferență de la cer la pământ”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militar din Armata rusă / Foto: Ministerul apărării
Militar din Armata rusă / Foto: Ministerul apărării

Informațiile britanice remarcă încercările rușilor de a forța capturarea localității Vuhledar, situat în partea de ”jos” a frontului estic.

În analiza sa publică, prezentată zilnic încă de la începutul invaziei ruse din Ucraina, structura de informații a Ministerului britanic al Apărării avertizează că forțele ruse ar putea încerca din nou să obțină un oarece succes în apropiere de Vuhledar, unde au suferit pierderi grele în februarie, într-o primă tentativă de a captura punctul cheie din sudul frontului din Donbas.

Britanicii notează că este puțin probabil ca rușii să aibă suficiente resurse pentru a face acest lucru, mai ales că atacurile sunt conduse de Grupul de Forțe ”Est” al Armatei Ruse, conduse de colonelul Rustam Muradov. Acesta este probabil supus unor presiuni considerabile, deoarece i se cer rezultate mai bune după criticile dure din partea aripii naționaliste din Rusia, venite după eșecul primului atac asupra localității Vuhledar.

În analizele anterioare ale informațiilor britanice, Brigada 155 și Brigada 40 Marine ruse, considerate de elită,  au suferit pierderi foarte mari la Wugledar și probabil că au pierdut capacitatea de luptă.

 

Wagner Vs. Armata rusă

 

Mercenari Wagner

Diferența dintre cele două structuri militare ale Rusiei este uriașă, spune și șeful informațiilor militare ucrainene, Kirillo Budanov, într-un interviu pentru UPravda.

Potrivit acestuia, pregătirea mercenarilor Wagner este mult superioară recruților din Armata rusă.

””E o diferență de la cer la pământ. Wagner este mult superior. Din păcate, acest lucru este adevărat”, recunoaște Budanov.

Oficialul ucrainean a explicat și cum sunt organizați cei aproximativ 10.000 de ”Wagnerieni”, mare parte dintre ei fiind din criminali recrutați din pușcării, care sunt coordonați de militari profesioniști, cu mare experiență în luptă.

Foto: Kirilo Budanov, youtube / Ukrainska Pravda

”În ciuda pierderilor, ei avansează încetul cu încetul. Și ei sunt de fapt singurii care o pot face.

O mică parte din grupare e formată din profesioniști care au petrecut mulți ani în Wagner. Sunt chiar motivați intern, au un anumit cod, s-ar putea spune. De cealaltă parte, 90% sunt prizonieri care sunt motivați exclusiv de frică. Dacă au un ordin de a avansa, ei avansează. Dacă condamnatul nu se conformează, el va fi pur și simplu executat”, arată Budanov.

De cealaltă parte, Armata rusă a mobilizat 316 mii de oameni și procesul continuă, susține Budanov.

Instrucția recruților este una făcută în grabă, ”fără pregătire specială, cu ce s-a dat, cu ce s-a găsit undeva. Acesta este rezultatul”, concluzionează oficialul ucrainean.

 

Schimbarea lui Surovikin

 

Neînțelegerile din interiorul decidenților ruși sunt ”un plus pentru noi, să spunem așa. Cu cât au mai multe certuri și conflicte grave în cadrul sistemului, cu atât mai devreme va veni victoria noastră”, spune Budanov, care explică și cum s-a petrecut schimbarea lui Surovikin.

”Gherasimov a fost înlăturat (în toamnă), deși este al doilea ofițer militar al lor după Șoigu. Gherasimov a început să caute modalități de a elimina Surovikin. 

Și așa, mai aproape de iarnă, a început, nu mi-e frică de o asemenea expresie, o „operație specială” împotriva lui. Acesta a inclus: efectuarea de verificări, inspecții și aducerea acestor rezultate la cunoștința conducerii de vârf a Federației Ruse. 

Ei au schițat o imagine a modului în care a fost pierdut Hersonul din cauza domnului Surovikin. Problemele dependenței de droguri și alcoolismului în armată au apărut exclusiv din cauza lui Surovikin. 

Ei bine, au fost multe astfel de exemple. Singurul lucru, după părerea mea, pe care l-au incriminat și este cu adevărat corect, a fost consumul anormal de rachete

Pe scurt, așa și-a recăpătat poziția Gherasimov”, susține Budanov. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel