Luna și schimbarea la vârful armatei ruse. Șoigu și Gherasimov își rearanjează generalii din fruntea Districtelor Militare Sud și Vest

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Presa rusă a informat, pe 23.01.2023, că ministrul apărării, general de armată Serghei Șoigu, i-a schimbat din funcții pe comandanții trupelor din Regiunile Militare Vest și Sud.

De asemenea, este schimbat și generalul colonel Mikhail Teplinsky.

Luna și schimbarea la vârful armatei ruse. Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov au decis să îl mute pe Serghei Kuzovlev de la conducerea trupelor Regiunii Militare Vest la comanda Regiunii Militare Sud.

Astfel, potrivit unor surse ale holdingului media RBC, generalul colonel Serghei Kuzovlev a fost numit în funcția de comandant al trupelor Regiunii Militare Sud. În același timp, în locul său, la conducerea trupelor Regiunii Militare Vest, a fost numit general locotenent Evgheni Nikiforov.

Kuzovlev a absolvit Institutul militar superior de comandă al Trupelor de Desant Aerian V.F. Margelov din Ryazan, în anul 1990. De la 01 februarie 2005 și până în iulie 2008, acesta a comandat Brigada 15 Infanterie Moto din cadrul Regiunii Militare Volga-Ural. În perioada noiembrie 2020 - februarie 2021, Kuzovlev a comandat Gruparea de trupe ruse din Siria. Începând din 13 decembrie 2022, acesta a fost comandant al trupelor Regiunii Militare Vest.

Evgheni Nikiforov a absolvit Liceul Militar Suvorov din Ussuriysk în anul 1987. Ulterior, a fost admis la Institutul militar superior de comandă al Trupelor de Artilerie din Kolomna. În perioada 2016 - 2017, acesta a îndeplinit funcția de comandant al Armatei 20 arme întrunite a Regiunii Militare Vest. Începând din 2017, a comandat Armata 58 arme întrunite a Regiunii Militare Sud. Din iunie și până în octombrie 2021, Nikiforov a condus Gruparea de trupe ruse din Siria.

 

Comentariul autorului: Înlocuirea frecventă a conducerii militare superioare a Forțelor Armate ale Federației Ruse arată faptul că oficialii de la Moscova caută încă o formulă potrivită pentru depășirea impasului în care se află trupele participante la operația militară specială. În ultimele luni, numirile în funcții efectuate la nivelul comandanților militari ruși s-a ținut cont mai mult de compatibilitatea și coeziunea dintre aceștia decât de competența în conducerea trupelor.  

Trebuie precizat faptul că, în ultimele zile, pe rețelele de socializare au apărut o serie de zvonuri privind înlocuirea din funcție și a comandantului Trupelor de Desant Aerian din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, general colonel Mikhail Teplinsky, care ocupă acest post din iunie 2022. Potrivit acestora, Teplinsky ar fi fost înlocuit în funcție de prim-locțiitorul comandantului Academiei Militare a Statului Major General, general locotenent Oleg Makarevich.

Ulterior, reprezentanții ruși au clarificat faptul că Teplinsky a fost înlocuit de Makarevich doar în postul de comandant al unei grupări de trupe implicate în războiul din Ucraina, dar nu și din funcția de comandant al Trupelor de Desant Aerian.

Trebuie precizat faptul că, după modelul sirian, generalii ruși care ocupă funcții în cadrul trupelor participante la conflictul din Ucraina își păstrează și posturile inițiale din cadrul Forțelor Armate. De exemplu, comandantul Grupării întrunite de trupe ruse din Ucraina, general de armată Valeri Gherasimov, este în continuare și șef al Statului Major General. De asemenea, generalul de armată Serghei Surovikin, unul din cei trei adjuncți ai săi, conduce în paralel și Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse.   

***

Potrivit Ministerului britanic, Teplinsky era unul dintre cei mai importanți comandanți din Ucraina, fiind implicat în retragerea din noiembrie 2022 din zona orașului Herson. Teplinsky era lăudat în Rusia, fiind perceput ca un comandant pragmatic, arată analiza britanicilor 

Sursa: vz.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel