Gherasimov a apărut pentru prima dată în public după speculațiile privind înlocuirea din funcție. Acesta a votat împreună cu Șoigu în Regiunea Militară Sud

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 15.03.2024, ministrul apărării, Serghei Șoigu, și șeful Statului Major General (SMG) al Forțelor Armate (FA) ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, au votat la alegerile prezidențiale, împreună cu militarii Grupării de trupe întrunite, la una dintre secțiile de votare din Regiunea Militară Sud. (Video)

,,Astăzi, ministrul apărării, general de armată Serghei Șoigu, și șeful SMG al FA, general de armată Valeri Gherasimov, și-au exercitat dreptul de vot la alegerile prezidențiale, la una dintre secțiile de votare din Regiunea Militară Sud, unde au fost prezenți și alți militari din cadrul Grupării de trupe întrunite, care participă la operația militară specială din Ucraina”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

Alegerile prezidențiale din Federația Rusă se desfășoară în perioada 15-17 martie. Pentru prima dată, acestea au loc pe parcursul a trei zile, cu utilizarea votului electronic la distanță, care este disponibil în aproximativ o treime din regiunile țării. În cursa electorală se află patru candidați, repectiv Vladimir Putin, Vladislav Davankov, Leonid Slutsky și Nikolai Kharitonov.

Comentariul autorului: Este pentru prima dată când șeful SMG al FA ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, apare în public după recentele speculații potrivit cărora acesta a fost eliberat din funcție și înlocuit cu locțiitorul șefului Direcției principale operații din cadrul SMG, general colonel Viktor Poznikhir.

Probabil că prezentarea acestuia alături de ministrul rus al apărării a avut ca scop infirmarea acestor zvonuri, care ar fi presupus implicit eliberarea din funcția de comandant al Grupării de trupe întrunite din Ucraina.

Este posibil ca votul celor doi oficiali din conducerea armatei ruse să se fi desfășurat la Rostov pe Don, acolo unde este amplasat Statul major al Grupării de trupe întrunite participante la operația militară specială.

Trebuie precizat faptul că foarte mulți militari ruși au votat deja anticipat în această săptămână la alegerile prezidențiale. Este vorba, în primul rând, despre militarii din zona frontului sau despre cei aflați în misiuni pe mare ori în zone îndepărtate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel