Germania va plăti aproape 600 de milioane pentru 180.000 de obuze de artilerie ce vor fi livrate prin inițiativa cehă de muniție pentru Ucraina

Ca parte a inițiativei cehe, Germania va oferi 576 de milioane de euro pentru achiziția a 180.000 de piese de muniție de artilerie pentru Ucraina.

Ministrul federal al apărării, Boris Pistorius, a anunțat deja la jumătatea lunii martie că Berlinul va plăti pentru 180.000 de obuze de artilerie, dar nu a precizat la momentul respectiv la ce voaloare se va ridica sprijinul financiar.

Ministerul german al Apărării a declarat marți pentru Reuters că va plăti aproape 600 de milioane de euro pentru cea mai importantă resursă de care are nevoie Ucraina acum - muniția de artilerie.

Trebuie spus că Ucraina, din cauza absenței unor capacități semnificative de lovire la distanță, care să-i permită să distrugă depozitele de muniție și facilitățile militare de producție ale Rusiei, este nevoită să ducă un război de poziții, în care se utilizeză intensiv obuze de artilerie de calibru mare.

Luna trecută, ministrul german al apărării Pistorius a anunțat un pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 478 de milioane de euro în afara inițiativei cehe privind munițiile. „Deci valoarea totală a ambelor măsuri de sprijin este de peste un miliard de euro”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru Reuters.

Prim-ministrul ceh Petr Fiala a venit cu o propunere pentru achiziționarea de muniție de artilerie pentru Ucraina în afara statelor membre UE, la un summit extraordinar al UE la începutul lunii februarie. Președintele Petr Pavel a informat ulterior Conferința de Securitate de la München despre posibilitatea achiziționării a 800.000 de obuze, ce sunt procurate din țări terțe.

Aproximativ 20 de țări s-au alăturat achiziției până acum, din Canada până în Germania, Lituania, Finlanda sau Țările de Jos și Luxemburg până în Islanda. Ministrul de externe Jan Lipavsky a declarat jurnaliştilor de la Bruxelles săptămâna trecută că Praga a primit până acum fonduri de la aliaţii săi pentru achiziţionarea primelor 300.000 de unități, iar alte 500.000 de obuze sunt încă negociate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel