Germania va furniza Ucrainei alte patru obuziere autopropulsate PzH 2000, la scurt timp după ce Lituania şi-a luat angajamentul să le repare pe cele deja furnizate de armata germană

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania a decis să ofere Ucrainei încă patru obuziere autopropulsate PzH 2000 (Panzerhaubitze) şi un pachet de muniţie suplimentar, a anunţat astăzi Ministerul german al Apărării, a precizat DPA. Guvernul german susţine că oficialii de Kiev au solicitat mai multe obuziere de acest tip.

,,Obuzierele autopropulsate PzH 2000  furnizate de Germania şi Ţările de Jos şi-au dovedit fiabilitatea în luptă", a declarat ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, citată în comunicat.

„Ucraina laudă foarte mult acest sistem și și-a exprimat dorința de a primi mai multe obuziere. Pentru a sprijini în continuare Ucraina în lupta să curajoasă împotriva invaziei brutale a Rusiei, Germania va îndeplini această solicitare și va furniza încă patru astfel de obuziere autopropulsate, a spus Lambrecht.

Cele patru obuziere autopropulsate vor ridica numărul pieselor de artilerie furnizate de Germania la 14, a adăugat aceasta. Apoi, împreună cu obuzierele furnizate de Olanda, numărul obuzierelor autopropulsate de acest tip transferate către Ucraina va ajunge la 22.

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării Naționale al Republicii Lituania (Lietuvos Respublikos Krašto Apsaugos Minister) a anunţat că Lituania va repara obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000 ale Forțelor Armate Ucrainene. Obuzierele ar urma să fie reparate la Lithuania Defense Services (LDS) - un centru de mentenanţa creat în iunie 2022 de către companiile germane Rheinmetall și Krauss-Maffei Wegmann.

Întreprinderea este capabilă să repare şi să facă lucrări de mentenanţa pentru vehicule blindate Boxer și PUMA, vehicule blindate Bergepanzer, diferite versiuni ale tancurilor Leopard-2 și pentru obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000 de 155 mm.

Pentru prima dată, la 21 iunie 2022, douăsprezece obuziere Panzerhaubitze 2000 au fost livrate Ucrainei - șapte proveneau din Germania și cinci din Olanda.

După câteva săptămâni de utilizare intensivă, obuzierele au necesitat reparații, deoarece sunt proiectate și construite pentru a trage nu mai mult de 100 de proiectile pe zi, dar Forţele Armate Ucrainene, fiind obligate să respingă atacul armatei ruse, au depăşit această limită, iar sistemul de control al focului a afişat erori.

Ucraina a depășit în mod constant acest număr limita de trageri, iar acest lucru a solicitat mecanismul de încărcare al obuzierelor Panzerhaubitze 2000. Forțele Armate Germane au trimis piese de schimb, în timp ce în Polonia este în curs de înființare un centru de reparații pentru acest tip de arme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel