Germania respinge acuzele Rusiei privind folosirea de către Ucraina a unei „bombe murdare” radiologică. Inspecțiile AIEA vor înlătura toate îndoielile

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a respins luni acuzaţiile Rusiei potrivit cărora Ucraina ar pregăti o "bombă murdară", relatează Agerpres, care citează AFP.

Scholz împărtăşeşte punctul de vedere al preşedintelui ucrainean Volodimr Zelenski conform căruia inspecţiile Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), solicitate de Kiev şi care au început, vor înlătura toate îndoielile cu privire la acest lucru, a menţionat cancelaria germană într-un comunicat după o convorbire telefonică a celor doi lideri.

Cancelarul german a condamnat, de asemenea, atacurile persistente ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene.

Scholz şi Zelenski au cerut, de asemenea, să nu se pună în pericol aplicarea şi prelungiarea acordului privind cerealele sub egida Naţiunilor Unite pentru a nu afecta securitatea alimentară globală.

Liderul german a reiterat, de asemenea, dorinţa ţării sale de a continua să sprijine Kievul politic, financiar, umanitar şi pentru apărarea suveranităţii şi integrităţii sale teritoriale, inclusiv prin livrarea de arme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel