Germania nu vrea să prezinte tehnică rusă distrusă la Berlin. Autoritățile au respins organizarea expoziției

Darius Muresan |
Data publicării:
Expoziție cu tehnică rusă capturată sau distrusă de ucraineni, organizată de Polonia
Expoziție cu tehnică rusă capturată sau distrusă de ucraineni, organizată de Polonia

Autoritățile germane nu doresc organizarea la Berlin a unei exoziții militare cu tehnică rusă distrusă de Armata Ucrainei. Expoziția ar fi trebuit să aibă loc în fața ambasadei ruse din Germania, dar autoritățile germane au respins această propunere, stârnind critici din partea fostului ambasador ucrainean în Germania.

Expoziții similare au avut loc la Kiev, Varșovia, Poznan și Praga.

Potrivit celor de la Digi 24, autoritățile din Berlin au respins o cerere ca o expoziție cu echipamente militare rusești distruse în Ucraina să fie organizată în oraș.

Fostul ambasador al Ucrainei în Germania, Andriy Melnyk, a criticat această decizie: "Anularea [expoziției] este scandaloasă! Fac apel la primarul Franziska Giffey și la Biroul raional Mitte pentru a schimba această decizie ciudată și a permite o expoziție de tancuri la Berlin. Aceasta ar însemna o solidaritate reală cu Ucraina".

Expoziția de trofee de război include tancuri, rachete, obuze cu care rușii au atacat și bombardat orașele ucrainene de la începutul războiului și pe care armata ucraineană le-a distrus și capturat..

"Această expoziție demonstrează cât de vital este pentru noi sprijinul din partea țărilor partenere. Propagandei ruse îi place să sperie oamenii că tancurile lor ar putea ajunge la Praga, Berlin sau Paris. Ucrainenii demonstrează că pot ajunge doar sub formă de fier vechi", a declarat în iulie ministrul ucrainean al Afacerilor Interne, Denys Monastyrsky, pentru BBC, mai precizează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel