Germania nu vrea ca Ucraina să fie sprijinită cu avioane MiG-29

S.I. Catalin |
Data publicării:
Avioane MiG-29 poloneze
Avioane MiG-29 poloneze

Cancelarul german Olaf Scholz a precizat miercuri că se opune trimiterii de avioane de luptă MiG-29 Ucrainei din ţări membre ale NATO. Această precizare a venit în urma discuţiilor dintre cancelarul german şi premierul canadian Justin Trudeau, aflat în vizită la Berlin, precizează DPA.

Olaf Scholz a evocat, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul canadian, livrarea de ajutor financiar, umanitar şi de sisteme individuale de arme, menţionând că Germania a furnizat toate tipurile de echipamente militare şi a trimis arme. 

Amintim că, ieri, Polonia a propus trimiterea unora dintre aeronavele sale MiG-29, indirect, în Ucraina, via o bază a SUA din Germania, aminteşte DPA.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că nu sprijină propunerea Poloniei de a livra Ucrainei avioane de luptă MiG-29 prin intermediul bazei aeriene americane Ramstein din Germania.

,,Trebuie să ne gândim foarte atent la ceea ce facem, iar asta cu siguranță nu include avioanele de luptă”, a spus cancelarul german.

Cât despre Justin Trudeau, acesta a afirmat că ţara să vă continua să trimită echipamente şi arme şi va lucra în acest scop alături de partenerii săi. 

"Vrem ca acest conflict să înceteze", a explicat Justin Trudeau.

Amintim că, Ucraina a cerut națiunilor occidentale să îi furnizeze avioane de luptă – de provenienţa sovietică – pentru a o ajuta să contracareze bombardamentele pe care Forţelor Aeriene Ruse le efectuează asupra oraşelor ucrainene. 

Polonia a declarat marți că este pregătită să transfere toate avioanele sale MIG-29 la baza aeriană Ramstein din Germania și să le pună la dispoziția Statelor Unite și a îndemnat celelalte state membre NATO (n.a. care deţin avioane din perioada sovietică) să facă același lucru. 

SUA au considerat că propunerea nu este viabilă deoarece o astfel de organizare a acordării de asistenţă militară Ucrainei, confruntată cu invazia rusă,"trezeşte motive semnificative de îngrijorare pentru NATO în întregul său", potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel