Germania negociază crearea în Polonia a unui centru de reparații pentru tehnica de luptă avariată a Ucrainei

Cătălin Costea |
Data publicării:

Germania negociază cu Polonia crearea unui Centru de întreținere și reparare a tehnicii militare de luptă furnizate Ucrainei, după cum a declarat ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

Potrivit acesteia, discuțiile au ca obiect deschiderea unui centru de reparare rapidă a tehnicii de luptă, precum obuzierele, în estul Poloniei.

Christine Lambrecht a promis că va continua sprijinul militar pentru Kiev împotriva invaziei ruse „atât timp cât este nevoie”. Aceasta a mai susținut că Germania trebuie să învețe din greșelile din ultimii ani și să adopte o strategie de securitate națională care să pună mai mult accent pe nevoile militare.

„Valorile noastre, democrația, libertatea și securitatea sunt apărate în Ucraina, pentru că vedem că președintele Putin are o strategie de a răspândi frica și, de asemenea, de a amenința că ar putea merge mai departe”, a declarat Lambrecht, recunoscând că acest lucru are implicații directe asupra UE. și NATO, iar aceste implicații trebuie realizate și în Europa de Vest.

„Când vorbesc cu colegii mei de pe flancul estic, simt că ei reacționează diferit la această agresiune și la acest război decât o facem noi la Berlin și Paris”, a subliniat Lambrecht .

 

Ucraina are o nevoie tot mai mare de repararea tehnicii militare avariate în luptă

 

Ucraina se confruntă cu o nevoie în creștere de reparare a tehnicii militare avariate în luptă. În luna august, concernul de stat „Ukroboronprom” a creat deja un prim centru de întreținere și reparare a armamentului străin.

Specialiștii centrului vor urma pregătire și certificare pentru a lucra cu echipamente militare străine. „Ukroboronprom” a transmis printr-un comunicat că “fiecare unitate de arme pe care Ucraina a primit-o de la partenerii internaționali trebuie să lupte, iar în caz de nefunc’ionare, trebuie reparată imediat.”

Luna trecută, ministrul apărării Oleksii Reznikov a anunțat că Ucraina este interesată să construiască mai multe baze pentru repararea echipamentelor occidentale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel