Germania inițiază un nou program de ajutorare destinat Ucrainei: Se face apel la aliații din UE și NATO pentru accesul la mai multe sisteme de apărare aeriană

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansatoare Patriot / foto: Bundeswehr, via twitter (oleksireznikov)
Lansatoare Patriot / foto: Bundeswehr, via twitter (oleksireznikov)

Germania a lansat o nouă inițiativă pentru a asigura accesul la mai multe sisteme de apărare aeriană de către Ucraina, de care are mare nevoie, a relatat la 17 aprilie publicația Tagesschau, citând purtătorii de cuvânt din cadrul Ministerului german de Externe și Ministerului german al Apărării.

Berlinul a făcut deja apel la partenerii din cadrul UE și NATO, precum și la alte țări, în condițiile în care intensificarea atacurilor aeriene ale Rusiei asupra orașelor ucrainene continuă să evidențieze lipsa tot mai mare de sisteme de apărare aeriană.

Un atac cu rachete rusești asupra orașului Cernihiv în dimineața zilei de 17 aprilie a ucis cel puțin 17 persoane.

,,Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă Ucraina ar fi primit suficiente echipamente de apărare aeriană și dacă determinarea lumii de a contracara teroarea rusă ar fi fost, de asemenea, suficientă", a declarat președintele Volodimir Zelenski pe Telegram.

Potrivit Tagesschau, noua inițiativă este realizată în comun de Ministerul german de Externe și Ministerul german al Apărării.

Deși în acest moment nu au fost făcute publice alte detalii, un purtător de cuvânt a declarat: "Nu există detalii suplimentare: "Trebuie să ne gândim din nou serios dacă există alte sisteme care pot fi furnizate rapid Ucrainei".

La 13 aprilie, Berlinul a declarat că va furniza Ucrainei încă un sistem de apărare antiaeriană Patriot pentru a se apăra de atacurile rusești.

Potrivit lui Zelenski, Ucraina are nevoie de 25 de Patriot pentru a proteja întreaga țară de atacurile rusești, dar ministrul de externe Dmitro Kuleba a declarat că deocamdată se concentrează găsirea a șapte sisteme de acest tip care să fie disponibile acum pentru a proteja cele mai mari orașe din Ucraina.

Recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei au distrus mai multe centrale termice din țară, inclusiv centrala Trypillia, principalul furnizor de electricitate pentru regiunile Kiev, Jîtomîr și Cherkasi.

Kievul și-a accentuat apelurile către aliați pentru a furniza Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană, în special sisteme Patriot fabricate în SUA, care pot intercepta rachete balistice.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel