Germania intenționează să furnizeze Ucrainei un radar de contra-artilerie COBRA

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Germaniei intenționează să ofere Ucraineni, ca parte a unui pachet de asistenţă militară, mai multe sisteme radar de localizare a artileriei (radar de contrabaterie ) COBRA, precizează cotidianul german Welt. Această informaţie vine la scurt timp după ce Berlinul şi-a dat acordul cu privire la livrarea a șapte obuziere autopropulsate PzH 2000 de 155 mm către Ucraina.

După cum precizează publicaţia Defence-Blog, care citează cotidianul german Welt, oficialii de la Berlin au decis ca Germania poate oferi Ucrainei şi sisteme radar de contrabaterie COBRA, ceea ce va crește semnificativ precizia obuzierelor PzH 2000.

Mai concret, un radar de contrabaterie este un sistem radar care detectează proiectile de artilerie trase de unul sau mai multe tunuri, obuziere, mortiere sau lansatoare de rachete. Astfel, pe baza traiectoriei pe care proiectilul o urmează, un radar de contrabaterie localizează poziția la sol a armei din care a fost deschis focul. 

CIteşte şi: Germania aprobă livrarea a 7 obuziere PzH 2000 de 155 mm către Ucraina

Potrivit sursei citate, Ucraina a solicitat inițial furnizarea a 40 de sisteme COBRA, dar între 3 şi 5 sisteme radar de contrabaterie din totalul de 19  care se afla în stocul Bundeswehr (armata germană) pot fi disponibile pentru livrare către Ucraina.

COBRA (Counter Battery RAdar) este un sistem radar care detectează poziţiile artileriei inamice. Sistemul radar de contrabaterie a fost dezvoltat în comun de Thales, Airbus Defence and Space și Lockheed Martin pentru forțele armate germane, armata franceză și armata britanică.

Site-ul web al Bundeswehr precizează că acest sistem radar de contrabaterie este cel mai avansat sistem de localizare şi detecţie a poziţiilor artileriei inamice, deoarece dispune de un radar de înaltă performanță și de un sistem de comandă, control și comunicare foarte avansat. 

Misiunea pe care o are un sistem de tip COBRA este de a localiza mortierele, lansatoare de rachete și sistemele de artilerie și de a furniza informații pentru contracararea cât mai eficientă a acestora. Cu o rază de detectare de până la 100 km, COBRA este capabil să localizeze și să clasifice până la 40 de ţinte în două minute. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel