Germania îndeamnă Israelul la o operațiune militară în Gaza „mai puțin intensivă”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele de apărare israeliene (IDF), acționând în adâncime în Fâșia Gaza în luptele împotriva Hamas. Foto: IDF
Forțele de apărare israeliene (IDF), acționând în adâncime în Fâșia Gaza în luptele împotriva Hamas. Foto: IDF

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, aflată în vizită la Ierusalim, a cerut duminică Israelului să aibă mai multă reţinere în războiul purtat în Fâşia Gaza, spunând că este esenţială o "gestionare mai puţin intensivă a operaţiunilor", notează AFP.

"Suferinţa multor persoane nevinovate nu poate continua aşa. Avem nevoie de o gestionare mai puţin intensivă a operaţiunilor", le-a spus ministrul jurnaliştilor, în urma întâlnirilor cu omologul său israelian, Israel Katz, şi cu şeful statului, Isaac Herzog.

"Este din ce în ce mai clar că armata israeliană trebuie să facă mai mult pentru a proteja civilii din Gaza. Trebuie să găsească modalităţi de a lupta împotriva Hamas fără ca mulţi palestinieni să sufere", a adăugat ea.

Germania oferă Israelului un sprijin necondiţionat de la începutul războiului lansat împotriva Hamas în Fâşia Gaza, ca reacţie la atacul mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian din 7 octombrie 2023.

"Mi-am reiterat asigurarea: ţara voastră poate conta cu fermitate pe solidaritatea noastră în lupta împotriva terorii oarbe care vrea să şteargă Israelul de pe hartă. (...) Dacă Hamas nu ar continua fanatic această luptă fără sens, războiul s-ar fi încheiat de mult timp", a mai declarat Annalena Baerbock duminică.

Ea a mai făcut cunoscut că "le-a spus clar" interlocutorilor săi că trebuie să ia în considerare toate aspectele: "modul în care guvernul israelian duce acest război, felul în care guvernul israelian se gândeşte la ziua după, felul în care guvernul israelian ia în considerare şi suferinţa palestinienilor, toate acestea afectează propria securitate a Israelului".

Ministrul de externe a avertizat, de asemenea, împotriva apelurilor lansate de doi miniştri israelieni de extremă dreapta pentru întoarcerea coloniştilor evrei în Fâşia Gaza şi "emigrarea" palestinienilor. Este "irevocabil că Fâşia Gaza aparţine palestinienilor", a declarat Annalena Baerbock. "Nu trebuie expulzaţi din Fâşia Gaza", a mai spus ea.

În cursul celei de-a patra vizite în Orientul Mijlociu de la începutul conflictului dintre Israel şi Hamasul palestinian, ministrul german urmează să se întâlnească şi cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, precum şi cu omologul său palestinian, Riyad al-Maliki.

Annalena Baerbock va merge apoi în Egipt unde se va întâlni cu şeful diplomaţiei egiptene, Sameh Shoukry, apoi în Liban.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel