Germania începe să se miște: Berlinul a aprobat vânzarea a 18 obuziere moderne RCH-155 către Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:
Obuzier german RCH-155, sursă foto: KNDS
Obuzier german RCH-155, sursă foto: KNDS

Germania a aprobat într-un final vânzarea a 18 obuziere moderne de tipc RCH-155 către Ucraina.

Potrivit publicației Welt, după săptămâni de ezitare și negocieri, Berlinul a dat undă verde achiziției de obuziere RCH-155 de către Ucraina.

Publicația germană amintește că Ucraina a depus solicitarea în urmă cu două luni. Mai exact e vorba de 18 obuziere produse de Krauss-Maffei Wegmann (KMW). Contractul se ridică la suma de 216 milioane de euro.

Se estimează că livrările obuzierelor vor începe în 2025 după ce KMW nu a dorit să înceapă producția armamentului până nu a fost obținut acordul guvernului federal.

 

Germania a accelerat în cele din urmă ajutorul militar acordat Ucrainei

 

În fața valului de critici ca urmare a relației privilegiate pe care o are cu Federația Rusă, Germania a început în cele din urmă să livreze armament Ucrainei, chiar dacă e departe de ritmul altor state precum SUA, Marea Britanie ori țările baltice.

În ceea ce privește obuzierele, Ucraina a primit deja astfel de armament german, în speță PzH 2000, care sunt deja folosite de forțele ucrainene.

Totodată, la începutul acestei luni Germania a anunțat că va livra încă 5 sisteme autopropulsate Ghepard către Ucraina, ajungând astfel la 20. Mai mult, Germania va trimite în premieră Ucrainei un radar contrabaterie Cobra. 

Pe lângă tunurile autopropulsate „Ghepard” (Gepard), Berlinul a mai trimis și o stație radar de tip ”Cobra”, cu ajutorul căreia militarii ucraineni pot descoperi pozițiile de tragere ale artileriei rusești.

În această vară Germania și-a manifestat intenția de a livra Ucrainei și un sistem de apărare aeriană IRIS-T.

În ultimul pachet militar pe care Berlinul l-a aprobat pentru Ucraina, nemții vor dona lansatoare de rachete multiple Mars II. Mnistrul german al Apărării, Christine Lambrecht a declarat totodată că Germania va mai furniza Ucrainei încă 2 Mars II MLRS, dar și 50 de vehicule blindate Dingo.

CITEȘTE ȘI: Germania și Grecia au bătut palma într-un final: Atena trimite Ucrianei vehicule de luptă BMP-1 în schimbul Marder germane

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel