Germania și Franța cheamă Rusia și Ucraina la negocieri. Întâlnire la Berlin

Sebastian Florea / 26 noi 2018 / 14:43

Reuniune la Berlin pentru găsirea unei soluții comune în cazul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina.

Oficiali din Germania, Rusia, Ucraina şi Franţa se reunesc luni la Berlin pentru a încerca să găsească o soluţie comună la escaladarea tensiunilor între Moscova şi Kiev, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe german, preluat de Reuters. Rusia refuză să dea curs apelurilor internaţionale pentru eliberarea a trei nave militare ucrainene pe care patrule de frontieră ruse le-au arestat duminică în apropierea Crimeei.

'Astăzi, din întâmplare - a fost planificat cu mult timp înainte - directori politici se întâlnesc aici, la Berlin, în 'format Normandia' pentru a discuta despre situaţia din Ucraina şi progresele în 'procesul de la Minsk'', a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, referindu-se la formatul în care se întâlnesc cele patru ţări. 'Desigur, acest forum va fi folosit pentru a discuta evenimentele din weekend şi pentru a găsi o soluţie comună' la această situaţie, a adăugat el.

Forţele navale ucrainene au anunţat duminică seară că Rusia a deschis focul asupra unui grup de nave ucrainene în Marea Neagră, în urma incidentului fiind răniţi şase marinari ucraineni. Navele, arestate de armata rusă, încercau să treacă prin strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Marea Azov, unde se afla destinaţia lor finală, portul Mariupol.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy