Germania cere noi sancţiuni UE împotriva Belarusului: Lukaşenko trebuie să înţeleagă că planurile lui nu funcţionează

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Germania susţine noi sancţiuni ale UE împotriva Belarusului, a declarat miercuri ministrul de externe german Heiko Maas, acuzându-l pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko de exploatarea ''fără scrupule'' a migranţilor prin trimiterea acestora la graniţa cu Polonia, relatează AFP.

''Îi vom sancţiona pe toţi cei care participă la traficul ţintit de migranţi'', a declarat Maas, într-un comunicat, adăugând că UE va depune eforturi pentru ''extinderea şi consolidarea (...) sancţiunilor împotriva regimului Lukaşenko''.

''Lukaşenko trebuie să înţeleagă că planurile lui nu funcţionează'', a menţionat şeful diplomaţiei germane.

UE acuză autorităţile de la Minsk că organizează din luna iunie zboruri pentru a facilita tranzitul migranţilor dinspre Belarus către UE, aceştia regăsindu-se apoi blocaţi la graniţele cu Polonia, Lituania sau Letonia.

Bruxelles-ul denunţă astfel un ''atac hibrid'' condus de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko drept răzbunare pentru sancţiunile impuse de către UE în urma reprimării opoziţiei belaruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel