Germania are pe masă cererea Nord Stream 2 AG pentru demararea construcției în apele teritoriale

Eduard Pascu / 22 feb 2021 / 12:48
Construcția gazoductului Nord Stream 2 sursă foto: Nord Stream 2 official website
Construcția gazoductului Nord Stream 2 sursă foto: Nord Stream 2 official website

Nord Stream 2 AG, operatorul proiectului conductei Nord Stream 2, a depus o cerere către autoritatea germană de Navigație și Hidrografică (BSH) pentru autorizarea imediată  a permisului emis anterior pentru construirea conductei de gaz în apele germane.

Purtătorul de cuvânt al autorității de reglementare a confirmat primirea cererii și a menționat că ”este în curs de examinare”. Nu au fost furnizate până în prezent informații cu privire la data la care autoritatea va decide asupra cererii, transmite TASS.

Nord Stream 2 AG a răspuns astfel la plângerile de la organizațiile de mediu germane privind continuarea construcției conductei de gaz Nord Stream 2 în apele teritoriale. Intrarea în vigoare a deciziei BSH emisă anterior a fost suspendată până la soluționarea plângerilor.

Pe 15 ianuarie, BSH a emis permisul pentru construirea conductei de gaz în apele germane până la sfârșitul lunii mai. Conducta este în zona economică exclusivă a Germaniei pe o lungime de 16,5 km.

Proiectul Nord Stream 2 are în vedere construirea a două conducte paralele de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi pe an de pe coasta Rusiei prin Marea Baltică până la Germania. Până în prezent, 95% din Nord Stream 2 a fost finalizat. Conducta este instalată acum în apele teritoriale daneze.

Citește și: Germania, zguduită de un scandal de corupție: Berlinul ar fi oferit SUA un miliard de euro pentru a ridica sancțiunile la Nord Stream 2

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy