Germania aprobă arme Ucrainei: Mașini de luptă ale infanteriei Pbv 501 fabricate în timpul Războiului Rece vor ajunge pe front

Darius Muresan |
Data publicării:
Pbv 501 ceh, sursă foto: Armedconflicts.com
Pbv 501 ceh, sursă foto: Armedconflicts.com

Germania a aprobat livrarea de mașini de luptă ale infanteriei către Ucraina, anunță Ministerul Apărării, potrivit agenției de presă Mediafax. Este vorba despre blindate fabricate în timpul Războiului Rece.

Germania a aprobat livrarea a 56 de mașini de luptă ale infanteriei către Ucraina, a declarat vineri pentru CNN un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării.

Acestea sunt de tip Pbv 501, provin din armata est-germană din perioada Războiului Rece și au fost vândute Suediei, apoi revândute Republicii Cehe, care acum urmează să le livreze Ucrainei, potrivit ministerului german.

Potrivit legii germane privind controlul armelor de război, Consiliul Federal de Securitate trebuie să aprobe în orice moment exportul de arme care provin din Germania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel