Germania a majorat bugetul armatei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Bundeswehr va primi în jur de 46,93 miliarde de euro în 2021. Conform deciziei comisiei bugetare în ședința de ajustare din 26 noiembrie 2020, au fost alocați mai mulți bani pentru investiții în 2021 decât în ​​precedentul an.

Pe 26 noiembrie 2020, comisia pentru buget a discutat secțiunea 14 din bugetul federal pentru 2021. Bugetul pentru apărare va crește în 2021 până la un total de aproximativ 46,93 miliarde de euro.

Bundeswehr urmează să primească în total cu 1,3 miliarde de euro mai mult decât în ​​anul curent. Acest buget este necesar pentru a investi în echipamente noi și inovatoare, transmite defense-aerospace.

Proiectul de buget prevede în total aproximativ 12,2 miliarde de euro pentru cheltuieli de investiții. Acestea sunt destinate, în special, pentru proiectele dezvoltate cu alte țări europene, cum ar fi viitorul avion european și sistemul principal de luptă la sol dezvoltat împreună cu ​​Franța sau noile submarine și rachete dezvoltate împreună cu Norvegia.

În plus față de aceste proiecte Germania are în vedere noua nava de luptă multifuncțională MKS 180, înlocuirea primului lot de avioane Eurofighter, elicopterele NH-90 NFH ca succesor al elicopterului Sea Lynx și dronele.

Dar nu numai tehnica trebuie îmbunătățită. Sunt planificate numeroase îmbunătățiri pentru personal atât pentru soldați, cât și pentru angajații civili. Forța estimată a Bundeswehr este de 179.000 de soldați profesioniști și contractanți.

Procedura parlamentară nu a fost încă finalizată. După ședința de buget, proiectul trebuie aprobat de Bundestag și Bundesrat.

Citește și: Faceţi cunoştinţă cu tancul Leopard 2 A7V (Video) | Germania: Aceste tancuri vor fi livrate forțelor armate în anul 2021

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel