German a aprobat livrarea a 2.700 de rachete sol-aer Strela către Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul german al Economiei a aprobat livrarea a 2.700 de rachete sol-aer Strela către Ucraina, ţară care se confruntă de o săptămână cu o agresiune militară a forţelor ruse de ocupaţie.

Surse din ministerul german al Economiei, citate de DPA, au declarat că armele respective sunt rachete uşoare Strela (sisteme de rachete antiaeriene portabile), de concepţie sovietică, aflate în stocurile forţelor armate ale fostei Germanii de Est.

În ultimele zile, guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz a revizuit politicile privind exporturile de arme şi a permis livrări directe de armament către Ucraina, pe fondul agresiunii militare ruse împotriva ţării vecine.

În ultimele zile, Ministerul Apărării german a analizat ce alte arme ar putea furniza forţelor armate ucrainene în timpul actualului conflict cu Rusia.

După cum aminteşte Agerpres, Germania a refuzat ani la rând să exporte arme de orice fel în zonele de conflict sau să permită unor terţe ţări să trimită arme de fabricaţie germană în astfel de zone.

Primul model de rachete Strela (Strela-1) este un sistem de rachete sol-aer ghidate cu infraroşu, cu rază scurtă de acţiune. Dezvoltat iniţial de Uniunea Sovietică sub denumirea GRAU 9K31, este cunoscut în mod obişnuit prin numele său de cod NATO, SĂ-9 ''Gaskin''. Sistemul constă dintr-un vehicul amfibiu BRDM-2, care montează două perechi de rachete 9M31 pregătite pentru lansare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel