Georgia: Noi proteste la Tbilisi împotriva puterii şi a Rusiei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Mai multe mii de persoane au manifestat duminică pe străzile din Tbilisi împotriva Rusiei şi a autorităţilor georgiene, pentru a patra zi consecutivă, într-un moment de tensiune între Moscova şi fosta republică sovietică, informează AFP.

Protestele au fost declanşate joi, prin intervenţia unui deputat rus în parlamentul georgian. Mulţi au estimat prezenţa sa şocantă în contextul în care cele două state s-au confruntat într-un scurt război în 2008, în urma unei intervenţii militare ruse în Georgia pentru a susţine regiunea separatistă pro-rusă Osetia de Sud, în care Tbilisi lansase o operaţiune militară.

Protestatarii s-au întâlnit duminică din nou în faţa clădirii legislativului.

Anumite bannere ale protestatarilor denunţau influenţa oligarhului Bidzina Ivanichvili, fondatorul partidului aflat la putere, Visul georgian, prezentat deseori drept adevăratul om puternic al ţării.

Altele îl vizau pe preşedintele rus Vladimir Putin care, ca răspuns la proteste, a interzis zborurile companiilor ruseşti şi georgiene între cele două ţări.

"Rusia nu îmi va aservi din nou ţara", se putea citi pe un alt banner.

"Luptăm împotriva putinismului", a declarat autorul georgian Lasha Bugadze în faţa mulţimii de manifestanţi."Nu avem niciun fel de probleme cu poporul rus, nu suntem xenofobi".

Tensiunile dintre Tbilisi şi Moscova continuă să fie puternice după războiul din 2008. Din acel moment, pe teritoriul Osetiei de Sud şi al unei alte republici pro-ruse, Abhazia, se află soldaţi ruşi. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel