Georgia a anunțat că de la începutul invaziei ruse, 33 de combatanți georgieni au murit pe front luptând pentru Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, un număr de 33 de combatanţi georgieni care luptau alături de trupele ucrainene au murit pe front, a anunţat luni premierul georgian Irakli Garibaşvili, după ce alţi cinci luptători georgieni au fost ucişi în luptele din estul Ucrainei, relatează agenţia Agerpres, care citează EFE.

''Este o tragedie şi o mare pierdere pentru noi. Au murit în total 33 dintre compatrioţii noştri'', a declarat Garibaşvili.

Potrivit presei georgiene, în Ucraina luptă împotriva trupelor ruse circa 1.500 de combatanţi georgieni.

Potrivit premierului Garibaşvili, majoritatea celor ucişi sunt militari şi poliţişti, astfel că guvernul de la Tbilisi va finanţa repatrierea trupurilor neînsufleţite şi va organiza funeralii cu onoruri militare.

Kievul a confirmat la sfârşitul săptămânii trecute moartea a cinci combatanţi georgieni în luptele din apropierea oraşului Bahmut în provincia Doneţk.

În urma agresiunii ruse asupra Ucrainei, Georgia sprijină Kievul în instituţiile internaţionale, dar nu s-a alăturat sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei pentru a nu-şi afecta propria economie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel