George Scutaru, interviu la DefenseRomania după conferința Yalta European Strategy Forum care a avut loc în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

George Scutaru, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională și CEO-ul reputatului think tank New Strategy Center, vine la DefenseRomania după participarea la conferința Yalta European Strategy Forum.

Interviul va fi difuzat în format live marți (12.09.2023), începând cu ora 11:00 pe toate platformele DefenseRomania. Discuția va fi moderată de analistul Bogdan Chirieac. 

Yalta European Strategy Forum este un eveniment de amploare în domeniul securității și relațiilor internaționale, ce s-a desfășurat la Kiev în perioada 8-9 septembrie. Evenimentul având ca titlu „The Future is being decided în Ukraine” a reunit oficiali și experți Ucraina, din statele UE și NATO și a analizat impactul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei din mai multe unghiuri: situația de pe front, perspectivele de integrare în UE și NATO, multiplele aspecte ale procesului de reconstrucție al Ucrainei, reziliența societală.

Președintele Volodimir Zelenski, premierul Denis Șmihal,  miniștrii Apărării, de Externe, ai Energiei, ai Economiei,  parlamentari, generali și ofițeri veniți de pe front au explicat audienței determinarea Ucrainei de a rezista agresiunii ruse și de a-și elibera teritoriile ocupate și de a fi parte a spațiului euro-atlantic.

New Strategy Center a fost reprezentat de George Scutaru, Director General, fiind singurul think tank din România prezent la acest eveniment. A fost o bună oportunitate pentru NSC de a-și prezenta activitatea în discuțiile cu oficiali și experți ucrainieni și de a identifica proiecte noi de colaborare.

Cu ocazia vizitei la Kiev, NSC a încheiat un acord de cooperare cu Foreign Policy Council „Ukrainian Prism”, unul dintre cele mai prestigioase think tank-uri din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel