Generalului Nicolae Ciucă, întâlnire la sediul MApN cu președintele Conferinței de Securitate de la Munchen

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

General Nicolae-Ionel Ciucă, Şeful Statului Major al Apărării, l-a primit, astăzi, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe ambasadorul Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței de Securitate de la Munchen, aflat în România cu prilejul lansării cărții „Lumea în pericol”, a precizat generalul Ciucă într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Întâlnirea a constituit o foarte bună oportunitate de a discuta despre situația de securitate din regiunea extinsă a Marii Negre si de a-i prezenta reputatului diplomat o parte din efortul depus de către Armata României privind dezvoltarea cooperării internaționale în domeniul apărării cu accent pe asigurarea forțelor şi capabilităților necesare Alianței în vederea adoptării unei posturi credibile de descurajare şi apărare, participarea la grupări de forțe constituite pe principiul națiunii-cadru, cooperarea în cadrul proiectelor, programelor şi inițiativelor de dezvoltare a capabilităților în formatul multinațional asigurat de NATO şi UE.

„Lumea în pericol" lansată astăzi în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I", așa cum preciza și domnia sa „este o carte pentru toți cei care doresc să înțeleagă mai bine acele lucruri care nu funcționează cum trebuie în clipa de față în lume, care vor să înțeleagă ce înseamnă ele pentru noi și ce putem face ca să le îndreptăm".

O prezentare comprehensivă care vine să prezinte și să exemplifice situația de securitate, din perspectiva unui diplomat, explicată pe înțelesul tuturor, inclusiv a celor care nu au experiența mediului diplomatic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel