Generalul Zalujnîi a fost trecut în rezervă și numit astăzi ambasador în Marea Britanie. Continuă schimbările la vârful Armatei ucrainene

Generalul Valeri Zalujnîi, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski - 8 februarie 2024. / Foto: Volodimir Zelenski / Facebook)
Generalul Valeri Zalujnîi, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski - 8 februarie 2024. / Foto: Volodimir Zelenski / Facebook)

Valeri Zalujnîi a fost eliberat din serviciul militar prin decret prezidențial. A doua zi, președintele Volodimir Zelenski la numit pe fostul Șef al Forțelor Armate ucrainene în funcția de Ambasador în Marea Britanie.

Președintele Ucrainei, a semnat un decret privind eliberarea lui Valeri Zalujnîi din serviciul militar. Documentul din 8 aprilie a fost publicat de către Oficiul Șefului Statului: „(Se dispune) Eliberarea generalului Valeri Fedorovici Zalujnîi din serviciul militar din motive de sănătate, având dreptul de a purta o uniformă militară”, se arată în decret.

A doua zi, președintele Zelenski l-a numit pe fostul comandant șef al Forțelor Armate ucrainene în funcția de ambasador al Ucrainei în Marea Britanie, relatează Unian.

Amintim că, pe 8 februarie, președintele Zelenski l-a demis pe Zalujnîi din funcția de comandant șef al forțelor armate.

Ulterior, la începutul lunii martie, președintele anunța deja că a aprobat candidatura lui Valeri Zalujnîi pentru numirea ca ambasador al Ucrainei în Marea Britanie.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmîtro Kuleba, a subliniat că trecutul militar al fostului comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei va constitui un avantaj în funcția de ambasador al Ucrainei în Marea Britanie.

Kuleba a mai declarat că a avut mai multe discuții cu Zalujnîi, din care a fost convins că „stimatul nostru general, fostul șef al afacerilor diplomatice, are suflet”.

 

Armata ucraineană, încă două schimbări la vârf

4. Comandantu... (zalujnii_77141800.PNG)Și Serhii Șaptala (foto, dreapta), șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ucrainene, a fost demis, relatează UkrainskaPravda. Publicația citează oficiali din Ministerul Apărării, potrivit cărora fostul șef al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul-locotenent Serhii Șaptala, a fost eliberat din serviciul militar pe motive de sănătate.

De asemenea, Zelenski l-a înlocuit pe Serhii Lupanciuk, comandantul Forțelor de Operațiuni Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei. În locul acestuia a fost numit Oleksandr Trepak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel