Generalul ucrainean Oleksandr Sirskîi: Inamicul a încercat să atace Soledar, dar a suferit pierderi. Rusia a aruncat în luptă cele mai bune detașamente ale Wagner Group

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul ucrainean Oleksandr Sirski, vizită la pozițiile militare din oraşul Soledar, 8 ianuarie 2022. Sursa Foto: Ministerul ucrainean al Apărării.
Generalul ucrainean Oleksandr Sirski, vizită la pozițiile militare din oraşul Soledar, 8 ianuarie 2022. Sursa Foto: Ministerul ucrainean al Apărării.

Oleksandr Syrskîi, comandantul Forțelor Terestre Ucrainene, a precizat că afirmațiile propagandei ruse privind presupusa capturare a orasului Soledar, regiunea Donețk, sunt false.

General-colonelul Oleksandr Sirskii, devenit cunoscut pentru operațiunile militare care i-au pus pe fugă pe ruși în regiunea Harkov, a precizat recent că forţele ruse de ocupaţie au făcut din nou o încercare disperată de a lua cu asalt orașul Soledar, atacând din diferite direcții, și a aruncat în luptă cele mai bune detașamente ale Wagner.

În același timp, datorită curajului militarilor ucraineni, forţele ruse de ocupaţie au suferit pierderi semnificative și s-au retras, ,,în ciuda afirmațiilor propagandistice ale inamicului cu privire la presupusa capturare a orașului Soledar", a precizat generalul Sirskii.

Purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forțelor Armate ale Ucrainei, Serhi Cherevati, a povestit despre luptele care se dau acum pentru orașul Soledar.

În total, forţele ruse de ocupaţie au bombardat orașul de 106 într-o singură zi şi au avut loc 22 de ciocniri directe între militarii ucraineni şi cei ruşi.

,,Se iau măsuri directe pentru a împiedica inamicul să avanseze, lovituri sistematice sunt efectuate de partea noastră. Ieri (8 ianuarie - n.r.) au fost alocate forțe și mijloace suplimentare comandanților care se află acolo, la Soledar", a declarat Serhi Cherevati.

Anterior, într-un mesaj transmis pe 8 ianuarie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că pozițiile armei ucrainene din apropierea Bakhmut și Soledar, din regiunea Donețk, au fost vizitate de comandantul forțelor terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei a vizitat și că unități suplimentare vor fi dislocate acolo.

 

Rusia are alte versiuni asupra evenimentelor

 

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 08.01.2023, că militarii ruși au lovit două cămine din localitatea Kramatorsk, unde se aflau cazați militari ucraineni, în cadrul unei operațiuni de răspuns la atacul ucrainean de la Makeevka.

Ucraina a etichetat drept "propagandă" afirmaţia rusă că ar fi ucis 600 de soldaţi ucraineni într-un atac în Kramatorsk, ca răzbunare a loviturii ucrainene din Makiivka.

Așa-zisa „operațiune a răzbunării” a fost organizată de ruși după atacul ucrainean cu HIMARS de la Makiivka, când ucrainenii au ucis un număr mare de soldați ruși. Moscova a recunoscut moartea a 89 de militari, dar numărul potrivit estimărilor depășește cifra de 200.

Principala cauză a tragediei de la Makeevka a constat în utilizarea masivă a telefoanelor mobile de către personalul rus, fapt care a permis stabilirea locației acestora.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel