Generalul Sîrskîi își prezintă prioritățile în calitate de nou comandant-șef al armatei ucrainene: O planificare detaliată privind livrare armamentului occidental către militarii aflaţi în prima lini

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Oleksandr Sîrskîi
Generalul Oleksandr Sîrskîi

Noul comandant-șef al Forțelor Armate Ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, care l-a înlocuit pe generalul Valerii Zalujnîi, și-a prezentat prioritățile în ceea ce priveşte gestionarea războiului, care va intra în curând în al treilea an.

Ieri, președintele Volodimir Zelenski l-a demis pe Zalujnîi și l-a numit pe Sîrskîi în funcția de comandant-șef, în urma unor luni de speculații cu privire la tensiunile apărute la nivelul conducerii Ucrainei. generalul Valerii Zalujnîi a condus armata ucrainei, începând cu iulie 2021.

Generalul Sîrskîi a fost anterior șeful Forțelor Terestre Ucrainene și s-a aflat la comanda Grupul operațional și strategic Khortitsia care luptă în estul Ucrainei.

El a jucat un rol-cheie în Bătălia de la Kiev, în contraofensiva reușită a Ucrainei în regiunea Harkov în toamna anului 2022 și în Bătălia de la Bakhmut, regine pe care Rusia a capturat-o în cele din urmă în luna mai a anului trecut.

În prima sa postare pe rețelele de socializare după numire, publicată la 9 februarie, Sîrskîi a declarat că una dintre sarcinile sale principale va fi "o planificare clară și detaliată" pentru toate organele administrației militare, ținând cont de nevoile unităților din prima linie în ceea ce privește noul armament trimis de aliați.

"Cea mai rapidă și rațională distribuire și livrare a tot ceea ce este necesar pentru unitățile de luptă rămâne logistica militară", a declarat Sîrskîi pe Telegram.

Această declarație este mai mult un ecou al declaraţiilor lui Zelenski, care a precizat că se așteaptă ca noua conducere militară să rezolve problemele de logistică și să efectueze o "redistribuire echitabilă" a armamentului furnizat de Occident "în susţinerea liniei zero".

Ivan Stupak, observator militar și fost angajat al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), a declarat pentru Kyiv Independent că Sîrskîi este cunoscut ca fiind loial lui Zelenski și biroului său. Stupak a sugerat că declarațiile publice ale lui Sîrskîi ar fi "în deplină concordanță" cu poziția Biroului prezidențial.

Sîrskîi a declarat în postarea sa pe Telegram că "viața și sănătatea personalului au fost întotdeauna principală valoare a armatei ucrainene".

 

Unii soldați și voluntari ucraineni nu sunt mulțumiți de numirea lui Sîrskîi

 

"Prin urmare, menținerea unui echilibru între îndeplinirea sarcinilor de luptă, recuperarea unităților și intensificarea instruirii rămâne mai relevantă ca niciodată".

Unii soldați și voluntari ucraineni nu sunt mulțumiți de numirea lui Sîrskîi, referindu-se la el ca la un "măcelar" care "adoră atacurile violente" și "o disciplină extrem de brutală", potrivit lui Stupak.

De asemenea, Sîrskîi a subliniat că comandamentele militare de la toate nivelurile trebuie să fie la curent cu toate nevoile de pe front și să "stăpânească situația" în fiecare sector al frontului.

Ca o altă prioritate pentru ca Ucraina să lupte împotriva invaziei la scară largă a Rusiei, Sîrskîi a numit "introducerea de noi soluții tehnice și valorificarea experiențelor dobândite cu succes", cum ar fi utilizarea sistemelor fără pilot la bord și a instrumentelor moderne de război electronic.

Ucraina și-a intensificat eforturile pentru a-și spori producția internă de arme, inclusiv drone de atac care au devenit un instrument esențial pe câmpul de luptă, urmărind ca mai multe companii ucrainene să fabrice 1 milion de drone în acest an.

Zelenski a semnat un decret pe 6 februarie prin care a creat o ramură separată a forțelor armate ucrainene dedicată dronelor. Sîrskîi și-a încheiat postarea spunând că "o spate fiabilă este una dintre principalele componente ale succesului general în război". De asemenea, este de aşteptat ca generalul Sîrskîi să prezinte o nouă echipă la conducerea Forțelor Armate Ucrainene, în zilele următoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel