Generalul Scaparrotti: Balcanii sunt principala țintă a influenței Rusiei. Situația din zonă, foarte fragilă

DefenseRomania Team / 07 Martie 2019 / 16:43

Comandantul forţelor aliate NATO în Europa, generalul american Curtis Scaparrotti, a declarat că situaţia de securitate din Balcani este "foarte fragilă" şi că regiunea este principala ţintă a influenţei "maligne" a Rusiei. 

Curtis Scaparrotti a subliniat că aşteaptă ca negocierile dintre Belgrad şi Pristina să conducă la normalizarea deplină a relaţiilor şi la o soluţie durabilă, acceptabilă pentru ambele părţi.

"Rusia hrăneşte tensiunile regionale în încercarea de a bloca avansarea Balcanilor în procesul de integrare euroatlantică", a apreciat Scaparrotti în faţa Comisiei Forţelor Armate din Senatul SUA.

Potrivit Radio Europa Liberă, secţia în limba albaneză, Scaparrotti a afirmat că Rusia se împotriveşte independenţei Kosovo şi prin acordarea sprijinului economic şi militar Serbiei şi astfel doreşte să-şi menţină influenţa în Balcani, informează Radio România.

"Forţele NATO din Kosovo (KFOR) cu cei 3.500 de militari din statele membre NATO au rolul important de a menţine securitatea şi stabilitatea în regiune" - a subliniat Scaparrotti.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy